Oporba Burićevoj administraciji zamjerila rast zaposlenih, reprezentacije i službenih putovanja

Na jutros održanoj posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u ovoj godini usvojen je proračun Šibenika za 2016. godinu u visini od 205 milijuna kuna. Proračun je istovjetan rebalansu proračuna za 2015. godinu koji su vijećnici danas također usvojili, a gradonačelnik Željko Burić kazao je kako ga nisu drastično povećavali kao što to ovih dana čine neke druge lokalne sredine.

Kao najveći projetkt gradske administracije u idućoj godini Burić je izdvojio uređenje plaže na Brodarici u visini šest milijuna kuna te obnovu sportske dvorane Miminac.

Oporba je aktualnoj gradskoj vlasti najviše zamjerila povećanje rashodovne strane proračuna u djelu plaća za zaposlene, troškova reprezentacije i  službenih putovanja.

gradsko vijece9

-U eri kada zaduživanje Grada iznosi 75 milijuna te kada smanjujete plaće proračunskim korisnicima za pet posto nije baš primjereno dizati troškove reprezentacije za oko 250 tisuća kuna. Porast plaća za zaposlene u iznosu od milijun kuna ukazuje da se ne radi o troškovima osmero zaposlenih djelatnika na legalizaciji jer godišnje njihova bruto plaća iznosi oko 800 tisuća kuna. Neću biti toliko slobodan i reći da ste pretjerali, ali činjenica je da u dvije godine mandata imamo značajno zapošljavanje – kazao je Petar  Baranović ispred Narodne stranke Reformisti.

Pročelnik za financije Slobodan Tolić odgovorio mu je kako je stavka za zaposlene rasla jer se u nju ubrajaju troškovi asistenata u nastavi te 30-ak zaposlenih u sklopu javnih radova.  Za veće troškove službenih putovanja i reprezentacje Tolić je ‘okrivio’ gradski UO za gospodarstvo zbog porasta projekata financiranih od strane Europske unije te česta putovanja u Norvešku u sklopu projekta iNavis.

SDP-ov Ivan Rajić gradski je proračun nazvao predizbornim te je, iako podržavajući uređenje plaže na Brodarici, kritizirao što se ne ulaže u komunalnu infrastrukturu u cijelom mjestu. Istaknuo je kako su kroz naplatu komunalne naknade i komunalnog doprinosa, koje su Gradu uredno plaćali Brodaričani, sredstva za plažu već odavno osigurana.

-Brodaričani su uplatili dva milijuna kuna komunalne naknade i do prije mjesec dana oko sedam milijuna kuna komunalnog doprinosa. Znači sredstva za plažu su osigurana i ona mora biti gotova u idućoj godini. Ponavljam i da sve uprihodovano od legalizacije mora biti utrošeno u mjestima gdje su ta sredstva prikupljena, inače kršite ljudska prava  – naveo je Rajić dok je Baranović izložio kako se čim prije treba uhvatiti u koštac s divljim mulićima uzduž brodaričke obale.

hodajuci kolegij brodarica9

-Netko to treba početi sređivati, a moj je prijedlog da se održi tematska sjednica Gradskog vijeća oko toga te da Šibenik bude avangardan primjer kako riješiti pomorsko dobro – predložio je.

Gradonačelnik im je obojici odgovorio kako će se infrastrukturna problematika Brodarice, asfaltiranje ulica i postavljanje javne rasvjete, kao i nelegalni mulići na pomorskom dobru, istodobno riješavati s izgradnjom sustava odvodnje u tom dijelu grada.

-Nećemo asfaltirati ulice pa ih onda ponovno prokopavati za pet mjeseci kada se budu postavljale cijevi za kolektor – ustvrdio je Burić.

Proračun je na koncu usvojen s 15 glasova za i suzdržanim glasovima Petra Baranovića, Iris Ukić Kotarac i članova SDP-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.