OPORBA O ŽUPANOVOM ‘PLAKATIRANJU’: Skuplja poene za unutarstranačke izbore

Provokativan marketinški potez. Tako je župan šibensko-kninski Goran Pauk opravdao tablu s natpisom ‘Dobrodošli u Zadarsku regiju’ koja je jučer osvanula na samom ulazu u Šibenik.

-Htjeli smo pokazati kako bi to bilo da smo u drugoj regiji, probuditi osjećaje protiv reorganizacije. Ovo je jedan malo provokativniji marketinški potez, ali reakcije nisu izostale. Šibensko – kninska i Vukovarsko – srijemska županija su izabrane kao početne točke ove kampanje iza koje stoji Hrvatska zajednica županije – rekao je za Šibenski portal Goran Pauk.

ulaz

Županijska oporba ovaj je Paukov potez potpuno osudila. Tvrde kako je ‘promašio ceo fudbal’, a na tragu su razmišljanja da je ova tabla zapravo dio kampanje unutarstranačkih izbora za predsjednika ŽO HDZ-a u kojima je, uz Nediljka Dujića i Antu Kulušića, Pauk jedan od kandidata.

-Mislim da je ovo u cilju unutarstranačkih izbora, odnosno promocije jednog od kandidata u borbi za predsjednika ŽO HDZ-a, nego stvarna briga za šibensku regiju. Zanimljivo, župan nije postavljao table kada su iz Šibenika odlazili Trgovački sud, Carinarnica, po novome i policijska uprava, a mene bi posebno zanimalo da se postavi provokativni plakat s natpisom ‘Dobrodošli na brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin’ – poručuje predsjednik šibensko-kninskog HNS-a Petar Mišura. Slično misli i predsjednik šibensko-kninskog SDP-a.

odjel za gospodarstvo petar misura

-Ne razumijem što je ovime htio poručiti, pa njegova stranka je na vlasti, ali mislim da iza ovoga stoji kampanja za predsjednika ŽO HDZ-a. On ima mogućnosti da kampanju plati iz proračuna županije, no nije postigao ništa. Glup čovjek ne može nikada napraviti dobar marketinški potez. Bilo bi mu bolje da je ove novce utrošio za sufinanciranje udžbenika učenicima osnovnih škola – nije birao riječi u kritiziranju svog oponenta Ivan Klarin.

Da je Pauk u borbi sam protiv sebe jer njegova stranka obnaša izvršnu vlast u zemlji smatra Franko Vidović.

-Pametnije bi mu bilo da se posveti onome zbog čega su ga birači birali, a to je boljitak Šibensko-kninske županije. Ovo je totalna pogreška, a mislim da će doći i do podjarivanja najnižih strasti između dvije županije i njihovih stanovnika. Nisu građani krivi što vlast u našoj županiji već 25 godina nije sposobna i županija nam je tu gdje je pa se sada ide strašiti građane  – poručuje SDP-ovac.

vidovicklarin

Blagonaklonost prema ovom potezu nema niti reformist Petar Baranović.

-U ovakvom sustavu županije se ni nemaju baviti ičim pametnijim nego marketinškim trikovima. Provodi se kampanja emocija i naklonosti biračima ne razmišljajući da trenutni sustav generira štetu i neučinkovitost uprave u zemlji. Županije godinama nisu pokazale bitnu ulogu u rješavanju problema ove zemlje i građana. Dapače, kada vidite strukturu županijskog proračuna najveći dio prihoda  dolazi iz državnog proračuna kroz decentralizirana sredstva i na kraju se distribuira do krajnjih korisnika. Moj je osobni stav da je ovo stanje neodrživo te da u novom preustroju Dalmacija mora biti cjelovita regija, a unutar toga Šibenik mora imati svoje primjereno mjesto – mišljenja je Baranović.

baranovic

Župan je u jednom u pravu. Reakcije zaista nisu izostale. Građani su zatrpali portale svojim komentarima uglavnom osuđujući ovaj ‘marketinški potez’ te se pitajući zbog čega se župan protiv regionalizacije ne bori lobiranjem u Zagrebu posebice kada se u obzir uzme činjenica da regionalizaciju podržava HDZ-ov koalicijski partner – MOST.

Osim toga, mnogi su se zapitali i hoće li ovakva kampanja izazvati ionako prečesto nategnute odnose na relaciji Zadar-Šibenik čemu svjedoče i mnogi uvredljivi komentari jedne i druge strane na Facebooku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.