‘Osim ljutih pogleda, odgovor na pitanje zašto je slab rejting HNS-a nikad nisam dobio’

Petar Baranović održao je danas konferenciju za novinare po prvi put u Šibeniku nakon što je nedavno istupio iz HNS-a. Ponovio je kako mu je odlazak iz HNS-a jedna od najtežih životnih odluka nakon što je u toj stranci proveo gotovo 14 godina, a još jednom je nabrojao i razloge svog odlaska: 

-HNS nije ista stranka kao ona kojoj sam se priključio prije 14 godina, dogodile su joj se korjenite promjene koje ne korespondiraju s mojim uvjerenjima. Nisam se slagao s odlukama koje su donesene posljednjih nekoliko mjeseci, prvenstveno način kako je iz stranke isključen jedan od njezinih utemeljitelja i čovjek koji je u povijesti HNS-a spada u jedno od tri velika imena stranke, Radimir Čačić. Bilo je tu i niz drugih odluka koje neću iznositi jer bi to otvorilo frontove s njihovim akterima. Direktna konzekvenca lošeg vođenja stranke je njezin slab rejting – naveo je Baranović. Kazao je kako u više navrata isticao svoje nezadovoljstvo vođenjem stranke.

NEZADOVOLJAN VOĐENJEM STRANKE

-Na sjednici Središnjeg odbora stranke jasno sam pitao što se dešava budući da je HNS 2001. godine s 8,5 tisuća članova osvojio šest posto glasova podrške, da bi na izborima 2013. godine sa 40 tisuća članova imao potporu od 2,5 posto. Osim ljutih pogleda nisam dobio odgovor – prepričava dodajući kako HNS nije odradio kako treba zadatak koji mu povjerila Savka Dabčević-Kučar, a taj je da ‘trebaju čuvati unutarstranačku demokraciju’. 

Svoju daljnju političku karijeru Baranović nastavlja u Saboru kao nezavisni zastupnik, a već večeras održat će sastanak sa šibenskim povjerenikom Čačićeve stranke u osnutku- reformisti, Ninom Vrcićem. 

NEMA OSNOVE DA VRATIM SABORSKI MANDAT HNS-u

petar baranovic

-Dok sam bio član HNS-a nisam se aktivno bavio ‘reformistima’, večeras ću s Ninom vidjeti kako je stanje i kako će se raditi – poručio je Baranović bez namjere, kako kaže, da maltretira članove HNS-a u Šibeniku da se priključe ‘reformistima’. 

Na pitanje zašto HNS-u nije vratio saborski mandat odgovara: 

-To pitanje otvorila je i potpredsjednica ŽO HNS-a Vlatka Duilo koja je na vlast u Drnišu ušla na NL Ante Dželalije, a kada je pristupila HNS-u nije joj palo napamet vratiti mandat. No, vrlo jasno ću odgovoriti na vaše pitanje, zastupnički mandat nemam kome vratiti. Jedina koja je bila na listi, a da nije osvojila mandat, je Vesna Sabolić koja je u Saboru zamijenila Jozu Radoša nakon što je on osvojio mandat u Europskom parlamentu. Dakle, ne postoji osnova i mogućnost da HNS-u vratim mandat – kazao je bivši HNS-ovac te dodao: 

-Nemam namjeru praviti problem Vladi niti moj odlazak znači zabijanje noža u leđa Kukuriku koaliciji. To je već i spominjao Radimir Čačić, želimo da ova Vlada odradi svoj mandat do kraja – zaključuje. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.