Osniva se Javna ustanova za upravljanje šibenskim fortifikacijskim sustavom

– Grad će osnovati  Javnu ustanovu za upravljanje fortifikacijskim sustavom Šibenika –  najavio je jutros gradonačelnik Željko  Burić pri obilasku tvrđave Barone na kojoj su radovi pri kraju, a otvaranje se očekuje krajem siječnja, na Noć muzeja 29. siječnja 2016.

tvrdzava barona radovi 091215 15

– Sve naše tvrđave doživljavam kao jedinstveni sustav: radi se o kulturnom i javnom dobru svih Šibenčana i logično je da upravljanje takvim sustavom bude unutar Javne ustanove koja će definirati javni interes i javno dobro. Upravljanje tvrđavom sv. Mihovil, u okviru Muzeja, pokazalo je izuzetne rezultate, a obim poslova na samo jednoj tvrđavi je toliki da zahtjeva konkretiziranje. To ćemo napraviti u trenutku kad i druga tvrđava, Barone,  ulazi u funkciju, a treća, tvrđava sv. Ivana, koja će biti u najzahtjevnija, aplicira na sredstva EU fondova. Ugovor o povlačenju fondova, uostalom, predviđa da mora biti osnovana ustanova koja će valorizirati i upravljati fortifikacijskim sustavom – kazao  je gradonačelnik,

tvrdzava barona radovi 091215 11

Osnivanje Javne ustanova koja će upravljati tvrđavama otvorilo je pitanje suradnje s Društvom za očuvanje šibenske kulturne baštine.  –  Njenim članovima nudimo da budu sastavnica Upravnog vijeća te Javne ustanove. Ne očekujem tu nikakve probleme. Udruga se pokazala kao hvalevrijedna, a njihovi rezultati su pomoć, lobiranje, povlačenje novca iz Ministarstva kulture – zaključio je prvi čovjek Šibenika.

tvrdzava barona radovi 091215 18

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.