OTPAD NIJE SMEĆE: Najmlađi će kititi jelke u staroj gradskoj jezgri

Djeca iz dječjih vrtića i osnovnih škola u Šibeniku u ponedjeljak će od 10.30 do 11.30 sati kititi jelke u staroj gradskoj jezgri, na potezu od Medulića do Alpe te na Skalicama ukrasima koje su izradili od recikliranog materijala. U toj akciji pridružit će im se
i šibenski gradonačelnik Željko Burić te poznate javne osobe.

Tvrtka Gradska čistoća Šibenik potaknula je za nadolazeće božićno – novogodišnje blagdane među šibenskim vrtićima i nižim razredima osnovnih škola prigodnu edukativno – zabavnu akciju ukrašavanja borića u staroj gradskoj jezgri Šibenika ukrasima od recikliranih materijala. Cilj je je pridonijeti predblagdanskom ugođaju u povijesnoj jezgri Šibenika, edukativno djelovati među najmlađima te pokazati kako se otpad može i korisno upotrijebiti, u ovom slučaju kao dekoracija. Akciju podržavaju Grad Šibenik svi gradski vrtići te osnovne škole. Gradsko poduzeće „Zelenilo“ donirat će boriće koje će djeca okititi ukrasima od recikliranog materijala. Preko Facebooka će biti provedena akcija ocjenjivanja najmaštovitijih ukrasa pa će najuspješniji autori biti i nagrađeni prigodnim poklonima.

Akcija se provodi pod nazivom „Otpad nije smeće“ . Od početka ovog mjeseca skupine djece u vrtićima i osnovnim školama izrađuju blagdanske ukrase od materijala koji se mogu reciklirati . Nakon toga će u povijesnoj jezgri, neposredno prije Božićnih blagdana, njima okititi boriće. Posebno Povjerenstvo će, uz glasove građana na Facebooku, izabrati najmaštovitije i najefektnije ukrase izrađene od otpada, a Gradska čistoća će za sve skupine djece koja sudjeluju u akciji pripremiti prigodne poklone. U akciju su se uključili svi gradski vrtići te tri osnovne škole i to Kataloška škola, OŠ Tina Ujevića i OŠ Fausta Vrančića.

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.