OTPAD NIJE SMEĆE: Šibenski mališani od recikliranih materijala ukrašavat će drvca u centru grada

Tvrtka Gradska čistoća Šibenik potaknula je za nadolazeće božićno – novogodišnje blagdane među šibenskim vrtićima i nižim razredima osnovnih škola prigodnu edukativno – zabavnu akciju ukrašavanja borića u staroj gradskoj jezgri Šibenika ukrasima od recikliranih materijala.

Cilj je je pridonijeti predblagdanskom ugođaju u povijesnoj jezgri Šibenika, edukativno djelovati među najmlađima te pokazati kako se otpad može i korisno upotrijebiti, u ovom slučaju kao dekoracija. Akciju podržavaju Grad Šibenik svi gradski vrtići te osnovne škole. Gradsko poduzeće „Zelenilo“ donirat će boriće koje će djeca okititi ukrasima od recikliranog materijala. Dio ukrasa koji budu izrađeni bit će donirani i Društvu Naša djeca za njihove humanitarne akcije. Preko Facebooka će biti provedena akcija ocjenjivanja najmaštovitijih ukrasa pa će najuspješniji autori biti i nagrađeni prigodnim poklonima.

-Gradska čistoća Šibenik je lider u gospodarenju otpadom pa imamo odgovornu zadaću u tom cilju educirati građane, pogotovo one najmlađe. S obzirom na predstojeće blagdane i predblagdanski ugođaj u kojem sve mora biti veselo odlučili smo potaknuti ovu akciju kako bismo djeci kroz radionice u kojima će izrađivati ukrase te kasnije kićenje borića u povijesnoj jezgri na zabavan način pokazali da otpad nije smeće i da se može korisno upotrijebiti. Naš krajnji cilj je pripremiti građena Šibenika na skorašnju obvezu selektiranja otpada i razvijanje svijesti da se upotrijebi sve što može biti korisno, a ne da se odlaže kao smeće – ističe Sanja Čatlak , direktorica Gradske čistoće.

Akcija se provodi pod nazivom „Otpad nije smeće“ . Od početka ovog mjeseca skupine djece u vrtićima i osnovnim školama izrađuju blagdanske ukrase od materijala koji se mogu reciklirati. Nakon toga će u povijesnoj jezgri, neposredno prije Božićnih blagdana, njima okititi boriće. Posebno Povjerenstvo će, uz glasove građana na Facebooku, izabrati najmaštovitije i najefektnije ukrase izrađene od otpada, a Gradska čistoća će za sve skupine djece koja sudjeluju u akciji pripremiti prigodne poklone.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.