OTVOREN POSTUPAK JAVNE NABAVE: OŠ Juraj Dalmatinac dobit će novu LED rasvjetu

Otvoren je postupak javne nabave za zamjenu postojećih i postavljanje novih –LED, energetski učinkovitijih- rasvjetnih tijela u šibenskoj Osnovnoj školi Jurja Dalmatinca. Procijenjena vrijednost nabave, bez PDV-a, iznosi 320 tisuća kuna, od kojih je 200 tisuća  kuna Grad Šibenik ‘izborio’ na natječaju za  poticajna, namjenska i bespovratna sredstva Ministarstva gospodarstva, dok će preostali dio financirati Grad Šibenik.

– Uvijek ističem kako smo spremni odgovoriti na gotovo sve natječaje kojima se sufinanciraju ‘zeleni’ lokalni projekti, jer na vrijeme pripremamo dokumentaciju i što je najvažnije, pripremimo ju kvalitetno. Većinu tih projekata predvidimo za financiranje u Proračunu Grada Šibenika, no kada se ‘zborimo’ za sredstva bilo ministarstava, bilo Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, posebno nam je drago jer to pokazuje i našu uspješnost, kao gradske  administracije, ali i ono što je još važnije- sposobnost da povučemo sredstva –  kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, te podsjetio kako je zadnji ‘zeleni’ realizirani projekt bila obnova sportske dvorane Baldekin gdje je Grad uspio dobiti 1,4 milijuna kuna od Fonda, a po istom modelu pred nama je i obnova sportske dvorane Miminac za koju je na raspolaganju bespovratnih 525 tisuća kuna.

U osnovnoj školi Juraj Dalmatinac, koja predstavlja pilot projekt,  zamijenit će se postojeća rasvjeta novom LED rasvjetom koja je energetski učinkovitija i kojom se također smanjunju troškovi održavanja.

Ministarstvo gospodarstva sudjeluje u ovom projektu sa 70 posto troškova bez PDV-a, dok je Grad Šibenik dužan uložiti najmanje 85.714,00 kn, također bez PDV-a.

Rok isporuke, demontaže postojeće i montaže nove rasvjete, predviđen natječajnom dokumentacijom, iznosi 40 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora. Rok za dostavu ponuda, a ujedno i vrijeme javnog otvaranja ponuda, je 19.02.2016. godine u 12:00 sati u prostorijama Grada Šibenika na I. katu, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik. Temeljem troškovnika, bit će zamijenjeno ukupno 314 rasvjetnih tijela.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.