FOTO: Ovi su ljudi u našoj županiji krv dali preko 50 puta!

Jutros je Društvo Crvenog križa Šibensko – kninske županije u znak zahvalnosti za izraženu plemenitost i humanost dodijelilo 15 zahvalnica dobrovoljnim darivateljima krvi.

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 15
Mali srebrnjak i zahvalnicu za 35 puta darovanu krv dobila je Gordana Mijat.
Za 50 puta darovanu krv zahvalnicu i mali srebrnjak dobili su: Frane Grubelić, Marko Grubelić, Frankopan Čičin-Angul, Vitomir Udovičić, Marko Vlahov, Davor Kašić, Stipe Markov, Goran Novaković, Ivan Badžim, Robert Šiškovski, Jospi Mateša, Jure Zečević i Zoran Đurin. Srebrnjak i zahvalnicu za 55 puta darovanu krv dobila je Anka Maras, a zlatnik i zahvalnicu za 100 puta darovanu krv dobio je Ivan Vargović.

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 14
Prisutne su pozdravili i zahvalili im župan Goran Pauk i gradonačelnik Željko Burić.
Župan Pauk zahvalio je darivateljima na dobrovoljnosti i uputio im poziv da nastave i dalje s ovom humanom praksom. – Ponosan sam što na području naše županije imamo ovoliko dobrovoljnih darivatelja krvi jer se radi o nečem što se bazira na načelima dobrovoljnosti, humanosti i anonimnosti. S ljudske strane mi je veliko zadovoljstvo sve vas primiti, zahvaliti vam, kao i zaželjeti svima najbolje moguće zdravlje te da nastavite pomagati svima kojima je potrebna krv. Zahvaljujem i Gradskom društvu Crvenog križa i želim da uz našu potporu i podršku nastave i dalje ovako- kazao je župan Goran Pauk.

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 13
Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je važnost davanja krvi, pogotovo u turističkoj sezoni kada se broj hitnih slučajeva dramatično povećava. – U tom trenutku jedino je rješenje dobrovoljno davalaštvo krvi kojeg treba njegovati i valorizirati. U mnogim državama krv se plaća a mi još uvijek funkcioniramo na jednoj humanoj razini. Prikupljanje krvi u županiji pa i šire je u zadnjih nekoliko godina doživjelo značajne promjene. Bolnica Šibenik je izgubila jednu takvu mogućnost jer je sustav organiziran tako da je davalaštvo organizirano na razini Splita. Bez obzira na to, naglašavam da je bolnica imala potrebnu opremu i kadar, kao i dovoljno prikupljenih doza krvi. Dogodilo se što se dogodilo i sve je palo na pleća Crvenog križa koji to radi sustavno i kavalitetno, a imamo i porast broja dobrovoljnih darivatelja krvi što pokazuje veliku humanost. U svoje osobno ime i u ime Grada Šibenika jedno veliko hvala svima- zaključio je gradonačelnik Burić.
Ivan Vargović, rodom iz Kopriovnice, ali dugogodišnji stanovnik Knina, krv je darovao sto i jedan put. – Počelo je davne 1974. godine u bivšoj JNA kada sam trebao pomoći kolegi i otada mi se podvuklo pod kožu. Krv dajem četiri puta godišnje i poručujem svima koji još nisu probali da probaju jer svaka krv jako puno znači-

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 2
Anka Maras krv je darovala čak 55 puta. – Nisam vjerovala da ću doći do ovog broja. Darivanje krvi je spašavanje života i radujem se svaki put jer znam da ću na taj način nekom pomoći-

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 3

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 11

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 5

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 10

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 7

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 12crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 17

crveni kriz jubilarni davatelji krvi 261015 16

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.