Petrina: Župane, kolika vam je plaća?, Pauk: Volio bih da je i viša

Današnja sjednica Županijske skupštine nije prošla bez redovitog bockanja i prepucavanja između župana Gorana Pauka i njegova glavnog kritičara – načelnika općine Primošten Stipe Petrina. Tema ovog puta bila je županova plaća, odnosno troškovi Ureda župana. Petrina, naime, iz sjednice u sjednicu inzistira da se u županijskom proračunu jasno kroz sve stavke vide troškovi županovog Ureda, a Pauka je danas otvoreno pitao kolika je njegova plaća i plaća njegovih zamjenika.

-Nedavno je na jednom portalu izašao članak kako župan zarađuje bruto plaću u iznosu od 28.900 kuna, dok četvorica dožupana imaju mjesečnu plaću od 120 tisuća kuna. Je li to točno – pitao je Petrina na što mu je župan odgovorio kako je njegova plaća javna stvar te se ona, kroz imovinsku karticu, zna u točnom neto i bruto iznosu.

-Radim pošteno i odgovorno ovaj svoj posao, plaćen sam onoliko koliko ste vi izglasali hvala vam na tome osobno ja bih volio da je i više, budite sigurni. Ovakva pitanja smatram dijelom političkog folklora, ali brate mili, dosta je – poručio je župan.

‘OBITELJI ISELJAVAJU IZ KNINA’

Žustra rasprava povela se danas i na temu situacije u gradu Kninu kada je vijećnik s NL Stipe Petrine, Ivan Barišić, ustvrdio kako se ‘čitave obitelji iseljavaju iz Knina’. Naglasio je kako se u dvije osnovne škole u Zvonimirovom gradu upisuje tek 120 prvašića, dok se ranije upisivalo njih tristotinjak.

-O zapošljavanju neću ni govoriti, pogledajte samo poslovne prostore od ulaza u Knin, od Atlagića mosta. Ne gradi se i ne radi se, a i ono što se radi, radi se loše – komentirao je Barišić misleći pri tom na projekt obnove Tomislavove ulice u Kninu u sklopu kojeg se, kazao je, tri puta u mjesec dana mijenjao nogostup. Županijske čelnike je pitao zašto se za potrebe tog projekta dokumentacija mijenja na dnevnoj bazi.

Župan Pauk odgovorio mu je kako za odgovore na takva pitanja na krivom mjestu za takva pitanja te ga prozvao radi katastrofičnog opisivanja Knina ‘kao da tamo nitko ne živi’. Vijećniku je poručio da se za sva sporna pitanja oko projekta uređenja Tomislavove ulice obrati Hrvatskim cestama.

POMOĆ TEŠKO STRADALOM PIROTEHNIČARU

U raspravu se potom upleo i predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić koji je konstatirao kako ‘Vlada ne radi dovoljno’ što je po njemu osnovni problem za situaciju u Kninu. Barišić pak nije prihvatio takvu konstaticiju te je i Dujiću i Pauku poručio kako je Knin uništio HDZ, čiji su obojica članovi, a koji Kninom vlada već 20 godina.

Spomenimo kako je Županija danas donijela odluku da će financijski pomoći 36-godišnjem priotehničaru koji je teško stradao sredinom veljače prilikom razminiravanja pokraj Ružića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.