Pevec otvara novi prodajni centar u Šibeniku, svečano otvorenje u četvrtak

Nastavljajući razvojne planove tvrtka Pevec d.d. u četvrtak, 23. travnja 2015. godine u 8 sati otvara prodajni centar u Šibeniku, u sklopu poslovnog centra Dalmare. Na gotovo 6000 četvornih metara kupcima će na raspolaganju biti širok asortiman od gotovo 100 tisuća raznih artikala. Pevec će u Šibeniku raditi u jednog od trgovački najboljeg poslovnog prostora koji se zbog atraktivnosti, dostupnosti kupcima te širokoj ponudi – sve na jednom mjestu, dobro uklapa u viziju tvrtke. Pevec otvara prodajni centar u gradu u kojem dosad nije radio, a cilj je približiti se svakom kupcu u Hrvatskoj.

– Ono što je važno otvaramo i nova radna mjesta. U Šibeniku će posao u Pevecu dobiti oko 50 osoba i zbog toga smo izuzetno sretni. Nakon otvaranja prodajnih centara koje smo imali ove godine okrećemo se povećanju standarda u poslovanju naših prodajnih centara te općenito unaprjeđenju standardizacije poslovanja. Primjerice, uvodimo nove informatičke sustave koji će nam omogućiti bolje planiranje i izvještavanje. Želimo se poboljšati na mnogim područjima – ističe predsjednik Uprave tvrtke Pevec d.d. Darko Šket.

Tvrtka Pevec d.d. ove godine nastavlja s dvoznamenkastim rastom prodaje, a prošlu je godinu završila s prihodima od oko 870 milijuna kuna i rastom od 21% u odnosu na godinu prije. Čak 12 % rasta tvrtka je ostvarila u postojećim centrima, a 9% rasta u novootvorenim centrima. Pevec je lani napravio iskorak i u bruto maržama koje su povećane te u koeficijentu obrtaja zaliha. Otvarena neto dobit bila je 15 milijuna kuna uz povećana investicijska ulaganja i njihovo financiranje isključivo vlastitim sredstvima. Ove godine cilj je imati prihode veće od milijarde kuna.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.