Pitali smo poznate Šibenčane gdje će dočekati Novu godinu

– Novu Godinu ću dočekati sa Šibenčanima na Prljavcima, na rivi – spremno je odgovorio šibenski gradonačelnik Željko Burić na pitanje gdje planira provesti najluđu noć.

–  I inače sam prezadovoljan božićnim programom, adventski sajam se pokazao kao pun pogodak, mladi su prepoznali ponuđeni sadržaj što se vidi po punom parku svake večeri. To je ujedno i pokazatelj da kada centar grada nešto nudi, ljudima se nije problem odazvati – Na pitanje koje logično slijedi, postoji li inicijativa da se grad napuni  i u takozvanom ‘mrtvom periodu’ od siječnja do dolaska proljeća, prvih gostiju i festivala, prvi čovjek Šibenika odgovorio je potvrdno. – Prije oko mjesec dana održan je sastanak s Kulturnim vijećem na tu temu. Cilj je pokrenuti inicijativu među kulturnjacima da osmisle sadržaj kroz svih dvanaest mjeseci. To nije jednostavno, pogotovi zimi kad je vrijeme glavni faktor pa treba imati osiguran adekvatan prostor. Nakon Nove godine ćemo se opet sastati i poraditi na disperziji sadržaja na cijelu godinu, sadržaja koji će Šibenčane i goste privući u centar Grada, dio koji priča povijest Šibenika – rekao je gradonačelnik Burić.

hodajuci kolegij buric dane mileta1

 

Na istom mjestu će Novu godinu dočekati i dogradonačelnik Danijel Mileta. – Ka i uvik, na rivi. Možda sam samo jednu dosad dočekao u Zagrebu. Zasad ništa ni od novogodišnjih putovanja, možda kad dica malo narastu – rekao je kroz smijeh Mileta, kojeg se često može vidjeti i na adventskom sajmu. – Teško je biti objektivan  kad sam dio organizacije, ali kad vidim sve te ljude koji se skupljaju u parku iz večeri u večer, teško da mogu biti nezadovoljan – kaže Mileta uz novogodišnje želje – Kako čovik ide stariji sve više želi zdravlje, pa tako i ja. Svim Šibenčanima želim što više zdravlja –

maja spahija

I šibenska misica Maja Spahija  Novu će godinu dočekati u Šibeniku. – Iskreno, nisam stigla još ni razmišljati gdje točno, ali bit ću u Šibeniku s prijateljima i obitelji. Vjerojatno će biti neki kućni doček, ali stvarno još ništa nisam siguna, sve je u fazi dogovora – kaže Maja koja je odmah po povratku iz Kine napravila đir po parku – Park je ogromno iznenađenje, stvarno je predivan. Atmosfera je odlična, puno je ljudi, sviđa mi se i sat s poviješću Šibenika – kaže Maja i dodaje da će se ovih dana okušati i na klizaljkama.

gkk filip vukicevic

Kapetan GKK Šibenik Filip Vukić 2015. Godinu ispratit će na šibenskoj rivi. – Program je super pa Novu godinu čekam s curom na rivi. Šibenik je prelijep i treba dati maksimalnu podršku. Često sam u parku, ugodno sam iznenađem organizacijom. Atmosfera je stvarno odlična – rekao je vođa narančastih.

lucija jurkovic perisa 1

 

Lucija Jurković Periša, najbolja šibenska plivačica, kaže nam kako zasad nema konkretnih planova. – Ako ne ‘uleti’ ništa drugo, onda ćemo na rivu –  kaže Lucija. I ona je oduševljena Adventom u Šibeniku. – Park je lijepo uređen i stvarno ima puno ljudi. Lani sam klizala, ali ove godine neću, ipak ne bih riskirala ozljede – priča Lucija koja je nedavno dobila stipendiju na američkom sveučilištu Ohio State.

spica ljeto nevena banic0307

Šibenska modna blogerica i novinarka Nevena Banić Bilan Novu će godinu, s druge strane, provesti u Zagrebu. – Nisam baš tip od izlazaka, pa ne držim previše ni do proslave Nove godine.  Prošlu sam provela kući, jer je u Zagrebu, gdje sa suprugom živim zadnje četiri godine,  bilo prehladno za proslavu na otvorenom, a kako Miro i ove godine ima utakmicu 30. 12., nismo stigli ništa pomno isplanirati. Ove godine, kako stvari stoje, ipak nećemo ponoć dočekati doma, nego planiramo s Mirovim suigračem Franom i njegovom curom otići u neki od zagrebačkih klubova.Veseli me činjenica da nam je 2015. bila uspješna godina i nadam se da će je 2016. nadmašiti, gdje god da je dočekali.  Bili smo za Božić u Šibeniku i, iako samo jedan dan, bilo je dovoljno za primijetiti kako se grad probudio i u ovo doba godine, a ne samo ljeti. Kućice u parku i klizalište napokon daju osjećaj Adventa u gradu i drago mi je da smo i po tome počeli slijediti europski primjer. Ima tu još dosta prostora za napredak, ali važno je početi – rekla je Šibenčanka sa zagrebačkom adresom.

sara 3

Sara Škugor kaže nam kako 2016. čeka u Šibeniku, ali na vjenčanju. – Nisam to planirala, ali najvažnije je da si u krugu dragih ljudi, a mjesto je manje važno. Lani sam novu dočekala s prijateljima u Prvić Luci. Drago mi je da je Advent u Šibeniku sve bolji. Raduje me da se mladi ljudi vraćaju u Šibenik i da im grad ima što ponuditi. Atmosfera u parku je predivna, samo ljude treba priviknuti da izađu van iz svojih domova i uživaju u božićnom ambijentu iako je malo hladnije nego doma –

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.