POČELI UPISI U VRTIĆE: Djeca iz vrtića Varoš sele se na Jamnjak

– Do petka 24. travnja traju upisi djece u jaslice i vrtiće u Gradskim vrtićima Šibenik. Tu, u odnosu na prošlu godinu, imamo nekoliko novina. Zbog derutnog stanja Grad Šibenik odlučio je zatvoriti vrtić ‘Varoš’. Tu imamo oko 60 djece, a najvjerojatnije polovica njih smjestitz će se u  novom vrtiću ‘Smilje’ na Jamnjaku, koji će se otvoriti u rujnu ove godine. Druga polovica djece najvjerojatnije će se prebaciti u vrtić Građa- kaže Maja Gulin, ravnateljica Javne ustanove Gradski vrtići.

Cijene za upise u Gradske vrtiće nije se mijenjala od 2012. godine, i ove godine ostaju iste.

– Najjeftiniji su pet i pol satni jutarnji programi, oni koštaju 250 kuna, a najskuplji su napredni programi koji uključuju i učenje engleskog jezika. Takav program košta 700 kuna mjesečno. Imamo i sportski program za 520 kuna, sportski program za 650 kuna, a katolički i drmasko-scenski program koštat će vas 500 kuna mjesečno- kaže Maja Gulin.

Prošle godine ostalo je neupisano oko 50-ak djece, a za ovu godinu očekuje se približno slična brojka.

– Predsroji nam i zakonsko razdvajanje na dvije ustanove, budući po državnom pedagoškom standardu jedna ustanova može imati najviše 600 djece. U ovom trenutku imamo 1060 djece, skoro duplo više od pedagoškog standarda- kaže Maja Gulin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.