Početkom lipnja kolona električnih vozila posjetit će Šibenik

I ove godine održava se tradicionalni ‘Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016′ u trajanju od pet dana, a kolona električnih vozila posjetit će i Šibenik.

Ovo  je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe, te jedini na svijetu tog tipa. Jedini koji postavlja infrastrukturu i povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt.

DSC_6162

Ruta obilazi najzanimljivije lokacije od kojih nijedna nije slučajno odabrana. Ruta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala”  jer većina sudionika relija su gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja,domaći i strani e-mobilisti, poduzetnici, globetrotteri i turisti.

Rally starta 1. lipnja u Istri, u Rovinju u hotelu Lone, te nastavlja prema Puli i NP Brijuni. Službeni natjecateljski dio relija počinje 2. lipnja ispitom spretnosti u Poreču i prolazi kroz centralnu Istru obilazeći Hum, Motovun, Kringu, Dvigrad i druga atraktivna odredišta u centralnoij Istri te dolazi do Opatije.

DSC_6098

 3.lipnja se iz Opatije kreće prema NP  Paklenica i Šibeniku.Iz Šibenika se kreće u Nacionalni park Krka,gdje se obilazi prvi cjeloviti hidroenergetski sustav na svijetu, nastao po nacrtima Nikole Tesle. Istoga dana se dolazi u  MC Smiljan gdje su organizatori, Tina i Igor Kolovrat, u svibnju 2014. ispred rodne kuće Nikole Tesle, postavili i punionicu električnih vozila.

Poslije Smiljana, predzadnji je dan rezerviran za Plitvička jezera, a u nedjelju 05.06.2016. je Finish na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje će se odvijati ceremonija proglašenja pobjednika i uručenja nagrada te zanimljivi program sa Teslinom zavojnicom kao ciljnim portalom, ispitom spretnosti i utrkom električnih skutera čime će se ujedno obilježiti i 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.