Podignut stupanj pripravnosti u očekivanju novih požara

Zbog opasnosti od požara koji su se, osobito  na području Brodarice i Žaborića, približili stambenim objektima, večeras u 19.00 sati u Gradskoj upravi održan je izvanredni sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Šibenika.

Sastanku je uz načelnika Stožera Danijela Miletu, zbog dana vrlo velike opasnosti od požara, nazočio i gradonačelnik Željko Burić.

Izložene su informacije o trenutnom stanju na terenu te dogovorene mjere pripravnosti i daljnje operativne radnje, budući da se vremenske prilike koje pogoduju širenju požara, očekuju i sutra. Stupanj pripravnosti je podignut na višu razinu.

Požari na području Brodarice i Žaborića trenutno su pod kontrolom; na terenu je 130 ljudi koji kontroliraju situaciju. Uz vatrogasce gradske javne vatrogasne postrojbe i DVD-ova, te ispomoć vatrogasnih postrojbi s područja cijele županije do večernjih sati su djelovala i dva kanadera, a  zatražena je i pomoć Državnih intervencijskih postaja Split i Zadar. Djelatnici PU Šibensko-kninske patroliraju po terenu, a pridruženo im je i komunalno redarstvo Grada Šibenika.

Tijekom jučerašnjeg dana ugašeno je devet  požara, a danas od 10 do 17 h buknulo je 8 novih požara. U zadnjih pola sata buknuli su požari na područjima Podsolarskog, Ražina, Danilo Kraljice i Boraje.

Mole se  građani da tijekom noći i sutrašnjeg dana pripaze na pošumljena područja u svom okolišu, a osobito stanovnici  Šubićevca, južne Dubrave i Podsolarskog.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.