Pokažite veličinu srčanog mišića i pomozite u stvaranju još jedne lijepe sportske priče

Zimsko izdanje kultne glazbene manifestacije Disco Gimnazija – Šibenik održat će se 28. prosinca ove godine, a u danima do početka i tijekom same noći, članovi istoimene udruge za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva prikupljat će (financijske) donacije za pomoć  jednom od najuspješnijih sportaša Krešimirovog grada i Hrvatske, poznatom bodybuilderu i profesoru informatike, Vedranu Jakšiću (61).

Tom prilikom, iz Udruge pozivaju sve zainteresirane Šibenčane i Šibenčanke, male i velike, pravne i fizičke osobe da se odazovu humanitarnoj akciji i pomogu u stvaranju još jedne lijepe sportske priče.

Naime, prof. Vedran Jakšić u šestom desetljeću života,  usprkos ozbiljno narušenom zdravlju, ne odustaje od sna da pobijedi ne  samo vlastito tijelo već i na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu koje će se održati 17. listopada 2015. u Poljskoj.

Prof. Jakšić ima volje, snagu pronalazi u poznatom šibenskom dišpetu kojim prkosi bolesti, a ono što mu nedostaje jesu financije te se nada pomoći svojih sugrađana.

‘Dva puta bio sam svjetski prvak, pobjeđivao sam u trećem desetljeću života, ali i šestom. Prošle godine vratio sam se natjecanjima nakon devet godina pauze na koju sam otišao jer sam osvojio sve što se osvojiti moglo zbog čega sam ostao bez motiva. Nakon što sam se razbolio, pojavila se u meni želja, javio se motiv da dokažem da još mogu. Nastojat ću pobjediti. Dat ću sve od sebe, a što se pomoći tiče, svaka mala gura naprijed’, priznaje višestruko međunarodno nagrađivani šibenski sportaš.

Svi zainteresirani da pomogu u prikupljanju donacija to mogu učiniti na način da u svojim (poslovnim) prostorijama (bilo da se radi o ugostiteljskim objektima, javnim ustanovama, sportskim dvoranama…) postave kutije za prikupljanje financija koje će biti dostupne posjetiteljima istih objekata.

Kutije se preuzimaju u dogovori s Udrugom Disco Gimnazija – Šibenik pozivom na kontakt broj 091/570-88-88 (Darko Relja) ili putem E-maila disco.gimnazija@gmail.com.

Fizičke osobe svoje donacije moći će ostavljati u za to predviđene kutije na mjestima o kojima će biti pravovremeno obavješteni putem medija kad se iste postave.

Članovi Udruge Disco Gimnazija dio donacija koje prikupe od ulaznica/donacija u noći 28. prosinca prenamijenit će za pomoć prilikom pokrivanja nastalih troškova tijekom priprema za prvenstvo i tijekom natjecanja svog školskog kolege i sugrađanina, Vedrana Jakšića  koji je, podsjetimo, uz Darka Relju i Dražena Montanu jedan od pokretača danas legendarne Disco Gimnazije. Stoga, ako itko zaslužuje pomoć svojih vršnjaka, onda je to gotovo jednako legendaran šibenski sportaš, profesor Vedran Jakšić.

Šibenik je ponovno u prilici pokazati koliko mu je veliko srce!

 

FOTO: Facebook  Vedran Jakšić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.