PORAST NOĆENJA U ŠIBENIKU: Za to zaslužni apartmani, D-resort i Life Palace

Na danas održanoj 12. sjednici Vijeća Turističke zajednice grada Šibenika usvojeno je godišnje Izvješće o radu  turističkog ureda i rada direktora, kao i financijska izvješća za 2015. godinu.

Direktor Ureda TZ grada Šibenika Dino Karađole istaknuo je kako  su u prošloj godini ostvareni rekordni turistički rezultati i ukupan rast noćenja od osam posto.

„Najveće apsolutno povećanje broja noćenja bilježi apartmanski smještaj u gradu Šibeniku koji  je s povećanjem od 39% dosegao 52.991 noćenje i  po brojkama postao drugi subjekt u ovom smještajnom segmentu.“, kazao je Karađole.

Istaknuo je kako su u 2015. godini otvorena dva reprezentativna objekta; hotelski kompleks u D-Resortu i hotel Life Palace, koja su značajno obogatila turističku ponudu. S obzirom  na strukturu smještajnih kapaciteta i ostvarene rezultate u 2015. godini, za 2016. se predviđa umjereni rast  od 5% u dolascima i noćenjima, a na osnovi bolje popunjenosti u pred i podsezoni i kvalitetnih proizvoda i programa.

„Šibenik je svakako ušao u fazu striktno planiranog  turističkog razvoja  čiji je jedni cilj stvaranje visokokvalitetne destinacije i diverzifikacija na turističkom tržištu.

Dobri turistički rezultati posljedica su zajedničkog djelovanja lokalne samouprave i svih turističkih subjekata, te pozicioniranja Šibenika kao atraktivne destinacije, koja osim u glavnoj sezoni ima što ponuditi tijekom cijele godine.“, naglasio je Karađole.

Gradonačelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Šibenika, Željko Burić, iskazao je zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i najavama za 2016. godinu.

“ U pripremi su brojni projekti koji će svakako u turističkom smislu ojačavati poziciju Šibenika kao destinacije.  Iznimno je važna suradnja i zajednički i koordinirani  rad subjekata  na svim poljima koja, bilo izravno bilo neizravno, utječu na ukupnu ponudu i poboljšanje uvjeta boravka gostiju u našem gradu.“, zaključio je Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.