Posao u Šibensko-kninskoj županiji traži 7697 osoba

Nezaposlenost u Šibensko-kninskoj županiji i dalje je u porastu. Hrvatski zavod za zapošljavanje je krajem studenog evidentirao 7697 nezaposlenih, gotovo 10% više nego prethodnog mjeseca, no ipak oko 4% manje na godišnjoj razini.

50%  nezaposlenih dolazi iz šibenske ispostave, koja ujedno i bilježi najveće rast nezaposlenosti za 14%.  Potom slijedi Knin s 2192 nezaposlene osobe, Vodice s 933 osobe te drniška ispostava sa 712 registriranih nezaposlenih. U svim je ispostavama veći broj nezaposlenih nego u listopadu, no ipak, u Šibeniku i Kninu manje u odnosu na godinu ranije i to za 7%, odnosno 5%. Udio žena u ukupnom broju nezaposlenih je 52%.

Poslodavci su, inače, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje prijavili  600  radnih mjesta od kojih je gotovo polovica sezonskog karaktera.  Najviše su se tražili turistički animatori, konobari, čistačice, kuhari,  a potom  ostali radnici u djelatnosti javne uprave, zdravstvene zaštite i obrazovanja. Preko burze rada u županiji se zaposlilo 300-injak osoba, najviše u trgovačkoj djelatnosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.