" "
Više

    " "

    Poslovni model Travelife na šibenskom Veleučilištu

     

    Udruga hrvatskih putničkih agencija projekt društveno odgovornog poslovanja prema sustavu Travelifea širi na suradnju s Veleučilištem u Šibeniku te će u ožujku započeti edukacija studenata.

    Financijska sredstva za realizaciju projekta osigurana su kroz program Leonardo Da Vinci Europske unije, a potporu je dobio i od Ministarstva turizma.

    Studente našeg Veleučilišta nastojimo društveno osvijestiti, ali i upoznati s poslovnim modelom Travelife i načinom upravljanja, gdje se profit ostvaruje postizanjem dobrobiti prema društvu i poduzeću. Kontinuiranim usavršavanjem i obrazovanjem omogućava se studentima stjecanje dodatnih kompetencija za poslovanje u turizmu rekla je prodekanica za poslovanje, dr. sc. Ivana Žilić, v. pred., znanstveni suradnik, Travelife trener.

    Travelife je vodeća svjetska inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih agencija, hotela i drugih smještajnih objekata koje su posvećene održivom razvoju. U okviru projekta je do sada educirano više od 45 predstavnika hrvatskih turističkih agencija i turoperatora te 20 predstavnika hrvatskih hotelijera. Osim toga, educirani su i prvi auditori za hotele te su u pripremi edukacije za auditori za turističke agencije.

    Kroz dosad održane trening i upotrebom Travelife edukativnih materijala i alata korisnici su usvojili kako, primjerice, uštedjeti energiju, vodu, smanjiti upotrebu papira te provesti interne politike održivosti. Pregled primjera održivosti može se primijeniti i na poslovne partnere, prijevoz i usluge izleta osiguravajući u budućnosti održiviji opskrbni lanac. Budući da je Travelife brand jedinstveni sustav održivosti prepoznatljiv u cijelom svijetu, sudionicima su predstavljene marketinške prakse kojima se mogu privući kupci i poslovni partneri koji očekuju minimalan utjecaj na okoliš i lokalni način života u destinaciji. Polaznici su oduševljeni praktičnim savjetima trenera Chrisa Thompsona, jednog od  vodećih konzultanata na području održivog turizma i društveno odgovornog poslovanja.

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...