Predstavljanje knjige ‘Ptice Nacionalnog parka Krka’

Sutra 3. studenog u 18 sati u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ NP Krka predstavit će knjigu  Ptice Nacionalnog parka ‘Krka’. 

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, u želji da predstavi biološku raznolikost rijeke Krke i Nacionalnog parka „Krka“, 2008. pokrenula je ediciju Biološka raznolikost rijeke Krke. Ptice Nacionalnog parka „Krka“, autora Gordana Lukača, Snježane Vujčić – Karlo, Willija Stanija i Drage Marguša, šesta je knjiga u toj ediciji. Sadrži opis dvjesto dvadeset pet vrsta ptica koje obitavaju u NP.

Knjiga Ptice Nacionalnog parka „Krka“ napisana je s namjerom da ljubiteljima prirode tekstom i slikom približi skroviti svijet ptica na područja oko rijeke Krke, koju su u ornitološkom pogledu uvrstili u spomenike prirode izuzetne vrijednosti. Rijeka Krka sa svojom bogatom faunom dar je prirode čovjeku, a ptice, kao jedinstvena skupina kralješnjaka, čine važan dio njezine ukupne biološke raznolikosti.

Knjiga je, kao i pet prethodnih, oblikovanjem prilagođena široj čitalačkoj publici, ali bi zbog svoga sadržaja mogla pronaći put i do prirodoslovnih stručnjaka, znanstvenika i ostalih javnih djelatnika na području zaštite prirode i okoliša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.