Predstavljena Software StartUp Akademija u Šibeniku

Jutros je u konferencijskoj dvorani Veleučilišta u Šibeniku predstavljen program Software  StartUp Akademije, koju u suradnji sa šibenskim Veleučilištem i Microsoftom organizira Grad Šibenik.

– Šibenik je jedan od pet hrvatskih gradova u kojima Microsoft Hrvatska provodi ovaj program i zbog toga sam sretan i ponosan. Vi, mladi ljudi, koji studirate na našem Veleučilištu i odnedavna sveučilišnom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, budućnost ste našega grada i naše zemlje i zato smo odlučili pružiti vam mogućnost da se dokažete i kroz ovaj program. Naša želja jest da na vašem znanju i na vašim sposobnostima stvorimo novi, prepoznatljiv proizvod, tehnološki više razine i taj proizvod kvalitetno valoriziramo na dobrobit svih nas – kazao je gradonačelnik Željko Burić obraćajući se šibenskim studentima.

18457-v

Uz poticanje razvoja IT sektora, Akademija je namijenjena je svim mladim ambicioznim timovima koji će uz pomoć mentora iz struke usavršiti svoju ideju i uspješno je plasirati na tržište, a najbolji će dobiti priliku predstaviti se na ovogodišnjem izdanju Microsoft Win Daysa.

– U gradovima veličine Šibenika za očekivati je da se stvore kvalitetne priče jer imate jači doticaj s lokalnim fakultetima i ostalim subjektima. Pored studenata, na ovu Akademiju se mogu prijaviti i stariji srednjoškolci i mlađe nezaposlene osobe. Najbolje aplikacije bit će prezentirane pred investitorima, a nagrada za najbolji proizvod je 40 tisuća kuna. Dobitnik bi taj novac trebao utrošiti na implementaciju i rješenje proizvoda, a trebao bi osnovati i svoju firmu – poručila je šibenskim studentima Nina Šindija iz Microsoft Hrvatska.

18453-v

Akademija je osmišljena kao programerski i poslovni program te u kombinaciji s praktičnim radom već treću godinu daje konkretne projekte koji plijene pažnju stručnjaka, ali i pronalaze svoje kupce. Takav koncept u kojem polaznici informacije dobivene na predavanjima mogu uz pomoć svojih mentora odmah i primijeniti na stvarnim problemima i zadacima, pokazao se kao uspješna formula, a Šibenik se našao među samo 5 hrvatskih gradova u kojima se provodi ovaj program.

Brojna predavanja i praktične radionice iz područja informatike, marketinga, promocije i poslovanja omogućit će svim sudionicima stjecanje dodatnih znanja i vještina potrebnih za napredak i ostvarivanje ciljeva i želja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.