Predstavnici Krapnja i Brodarice u Bruxellesu: Razgovarali o podvodnom tunelu do Krapnja

U organizaciji Ureda zastupnice Maletić Europski parlament u Bruxellesu posjetili su predstavnici Krapnja i Brodarice. U dvodnevnom posjetu predstavnici turističke zajednice, mjesnog odbora, poduzetnici i drugi članovi EU tima upoznali su se s radom institucija Europske unije te održali radne sastanke s predstavnicima Europske komisije.

– Vaš entuzijazam, želja i energija koju ulažete u razvoj svog mjesta uistinu mogu poslužiti za primjer svim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u Hrvatskoj. Vjerujem da će vam ovaj posjet institucijama Europske unije koristiti kako biste ostvarili kontakte, približi se institucijama i uspješno realizirali svoje projekte –  kazala je na otvaranju radnog sastanka zastupnica Maletić.

Ivana Podhraški u ime DG REGI predstavila je mogućnosti korištenja europskih strukturnih fondova, s posebnim osvrtom na projekte lokalne infrastrukture. Posjetitelje su najviše zanimale mogućnosti realizacije projekta Mostun – ponotonskog i podvodnog tunela koji bi spojio Krapanj s kopnom, a koji bi ujedno bio i turistička atrakcija. Uz to, na sastanku je bilo govora i o uređenju lokalnih lučica, šetnice i rješavanja problema prometa.

Marko Curavić, također hrvatski zaposlenik u Europskoj komisiji s dugogodišnjim iskustvom rada na programima Unije za poduzetnike, predstavio je mogućnosti za razvoj poduzetništva. Curavić je istaknuo kako je za napredak europskog gospodarstva nužno razviti interes za poduzetništvo i ulagati u razvoj poduzetničkih vještina, posebno kod mladih.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.