PREDSTEČAJNO ROČIŠTE ZA VALJAONICU: Većina vjerovnika odbila Shamisov plan!

Ponuda Igora Shamisa da za 30-ak milijuna eura otkupi dug vjerovnika TLM-a na današnjem predstečajnom ročištu nije prihvaćen. Kako doznajemo, Shamisov plan za nastavak poslovanja TLM Aluminiuma, odnosno Valjaonica, vjerovnici su u vrlo visokom postotku danas na Trgovačkom sudu u Zagrebu – odbili.

tlm igor shamis 2

93 posto vjerovnika ispred državne uprave glasovalo je protiv, 52,47 posto vjerovnika financijskih institucija, među kojima kao najveći vjerovnik Jadranska banka, glasovalo je protiv te čak 94,87 posto ostalih vjerovnika poput dobavljača, kooperanata i slično.

Podsjetimo, ruski poduzetnik Igor Shamis stečaj je pokušao zaustaviti planom da otkupi dug za što, kazao je, ima bankovna jamstva jedne velike investicijske kuće. Vjerovnicima je nudio 35 milijuna eura što je polovina iznosa koji tvrtka duguje.

Nakon današnjeg predstečajnog ročišta procedura koja predstoji Valjaonicama je sljedeća. Prvo se trebaju riješiti žalbe koje su uložila četiri vjerovnika, a vezano za visinu iznosa duga utvrđenih tijekom predstečajne nagodbe. Ukoliko se usvoji jedna od tih žalbi, kako doznajemo, predstečajna nagodba produžuje se za 60 dana tijekom kojim se vlasniku ostavlja prostor za nove dogovore s vjerovnicima.

Ukoliko se ni jedna žalba ne usvoji, Fina donosi rješenje o stečaju.

Posljednje predstečajno ročište za Prešaonicu održat će se za desetak dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.