Preminula Frana Bura, dugogodišnja volonterka šibenskog Crvenog križa

Frana Bura, učiteljica u mirovini i dugogodišnja volonterka Crvenog križa, preminula je u 82.godini.

Radila je u Osnovnoj školi Petra krešimira IV (ex Rade Končar) a nakon odlaska u mirovinu pomagala je Gradskom društvu Crvenog križa Šibenik, kao volonter, za vrijeme trajanja Domovinskog rata sve do danas. Svojim je nesebičnim radom doprinijela pomaganju osobama koje su trebali pomoć.

Za svoj volonterski rad dobila je niz zahvalnica od strane Hrvatskog Crvenog križa kao i od Gradskog društva Crvenog križa Šibenik. Bez obzira na godine života i što nije više bila aktivni volonter dolazila je u naše urede gdje smo svi vrlo rado s našom Franicom sjeli i popričali a uvijek i zbog vedrine njezina duha nasmijali a u određenim prigodama i zapjevali. Za našu Franicu možemo reći da nam je bila i „druga mama“ jer smo joj mogli povjeriti svoje probleme za koje smo uvijek dobili dobar savjet, poručuju iz gdck Šibenik.

Draga naša Franice, naša životna učiteljice, teško nam je što više niste sa nama. Ostat ćete nam u lijepom sjećanju, falit ćete nam u našim druženjima, falit će nam Vaš osmijeh i svaka Vaša lijepa riječ. „Danas je ljubavi sve manje, a mi smo ti koji je nesebično dijelimo kroz rad. Ne pitamo za novce jer mi radimo samo za HVALA“, bile su Vaše riječi za Svjetski dan volontera i neka ova misao bude vodilja svim osobama koje volontiranjem daju dio sebe, stoji u objavi na stranicama Crvenog križa.

Posljednji ispraćaj je u utorak, 28. lipnja u 18:00 sati na Gradskom groblju Kvanj u Šibeniku.

Foto:gdck Sibenik

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.