Prihvatilištu za beskućnike donacija od dvije tisuće kuna u sklopu projekta ‘Šibenik pedalira’

Humanitarnom akcijom ‘Šibenik pedalira: 1 kuna po prijeđenom kilometru za Prihvatilište za beskućnike’, prikupljeno je dvije tisuće kuna. Akcija je provedena u suradnji Grada Šibenika, Nextbikea i Dalmare centra. Podršku projektu dao je i Konzum donacijom prehrambenih proizvoda  namijenjenih korisnicima prihvatilišta.

Uz nazočnost korisnika Prihvatilišta i zamjenika ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije Miljenka Jukića, donaciju su uručili Krešimir Dvorski, direktor tvrtke Nextbike i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

prihvatiliste donacija 1

– Ova je simbolična gesta i željeli smo je usmjeriti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svaki korisnik sustava javnih bicikala dio je humanitarnog cilja, a nećemo stati samo na ovom projektu – rekao je Krešimir Dvorski.

– Svaka donacija Prihvatilištu, odnosno njegovim korisnicima je dobro došla i zato vam veliko hvala na pokretanju akcije, a našim sugrađanima na odazivu –  rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Na donaciji se zahvalio i Miljenko Jukić, zamjenik ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije.

Nextbike je u suradnji s Gradom Šibenikom pokrenuo  humanitarnu akciju „ Šibenik pedalira“ tijekom prosinca, a donirana je 1 kunu po prijeđenom kilometru na javnim gradskim biciklima. Uz humanitarnu gestu, svaki korisnik javnih gradskih bicikala ostvario je i dodatnih 40 kn na svom nextbike računu, odnosno 20 sati vožnje biciklima.

prihvatiliste donacija 2

Prihvatilište za beskućnike zajednički je projekt Caritasa šibenske biskupije i Grada Šibenika otvoren u prosincu prošle godine. Za rad prihvatilišta u 2015. godini planirano je 100.000 kn, no svaka donacija je hvale vrijedna i dobrodošla korisnicima Prihvatilišta.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.