PRIPREMITE SE: Niz sunčanih dana u četvrtak će nam prekinuti obilna kiša

Nakon izuzetno kišnog početka sredina mjeseca donijela je stabilnije vrijeme uz dosta sunca i iznad prosjeka dnevne temperature zraka. Stabilnost će biti kratkotrajno narušena tijekom četvrtka kad se očekuje prolazno pogoršanje vremena uz kišu, lokalno i obilniju te praćenu grmljavinom.

Sa zapada kontinenta približava se frontalni poremećaj koji je dio duboke ciklone nad Atlantikom. Dolaskom nad Sredozemlje inicirati će se u Genovi sekundarna ciklona koja će premještati preko Italije i Tirenskog mora dalje na jugoistok, a Jadran glavninom zahvatiti u četvrtak. Na sjeveru kontinenta i dalje će na vrijeme utjecati jaka anticiklona koja će upravo raditi blok da se najavljena ciklona sa svojim središtem ne premješta preko nas dalje na istok.

Danas vedro, tiho i toplo uz temperature zraka i do 23°C. Sutra tijekom dana postupni porast naoblake, a kasno navečer moguća je i slaba kiša. Zapuhati će jugo koje će prema večeri jačati na umjereno do umjereno jako. Temperature zraka od 11 do 19°C.

U prvom dijelu četvrtka očekuje se glavnina pogoršanja vremena uz kišu i pljuskove. Lokalno oborine mogu biti i obilnije te praćene grmljavinom. Drugi dio četvrtka donijeti će smirivanje vremena uz prestanak kiše i raskidanje naoblake.

Puhati će umjereno do umjereno jako jugo koje će prema večeri slabiti i okretati na slab do umjeren levanat i buru. Temperature zraka od 15 do 19°C.

IZVOR: Šibenik meteo

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.