Pročelnik Bumbak i suradnici na radionici u Beču ‘guraju’ šibenske projekte prema fondovima EU

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo poduzetništvo i razvoj Matija Bumbak i njegovi suradnici Ivana Bujas Rupić i Krešimir Kovač, sudjeluju u Beču na radionici u sklopu koje je predstavljan novi EU program Interreg central Europe.

-Radionica je usmjerena na upoznavanje s pravilima i postupcima apliciranja za sredstva fonda i iznimno nam je korisna s obzirom na šibenske projekte koje namjeravamo prijaviti.

U sklopu ovog treninga sastali smo se s više potencijalnih projektnih partnera iz Italije, Mađarske, Slovenije, Poljske i Njemačke i dogovarali moguću suradnju kroz naše projekte, a koji će se moći natjecati za sredstva ovog programa – kazao nam je Matija Bumbak.

Interreg CENTRAL EUROPE Program podupire regionalnu suradnju srednjoeuropskih zemalja: Austrije, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije, kao i dijelova Njemačke i Italije.

sibenik eu projekti

 

Opći cilj programa je izvangranična suradnja s ciljem razvoja srednjoeuropskih gradova i regija kao boljim mjestima za život i rad. Poseban naglasak stavljen je na  implementaciju pametnih rješenja kao odgovor na regionalne izazove u području inovacija, zaštite okoliša, kulture i prijevoza. Ukupan proračun programa za projekte će biti oko 231 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Na radionici sudjeluje preko 300 predstavnika srednjoeuropskih gradova i regija iz vise od 10 zemalja. Šibenik je jedan od tri hrvatska grada koji sudjeluje na radionici.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.