PROJEKT OBONJAN: Prvi, bogati gosti na ‘Otok mladosti’ stižu već u srpnju iduće godine

Od danas su, potpisom sporazuma između Grada Šibenika i tvrtke Šibenik projekt,  pokrenute aktivnosti realizacije projekta ‘Obonjan Rivijera’, kojim će tvrtka Sound Channel, vodeći glazbeni promotori iz Velike Britanije, CMT, nacionalni turistički operator i i operativna komapnija Gratiusos, zajedno kao nositelji projekta, već u srpnju iduće godine na ‘Otok mladosti’ dovesti prve, bogate turiste.

– Plan je da iduće godine radimo dva mjeseca u sred sezone, očekujemo oko 300 tisuće turista tjedno, koji će u ta dva mjeseca ostvariti 140 tisuća noćenja. Očekujemo i ukupno potrošnju vezanu uz ovaj projekt od najmanje 70 milijuna kuna. Od toga će dobar dio kolača pripasti i Gradu Šibeniku, što od naplate boravišnih pristojbi, što od onog što će gosti Obonjana potrošiti u gradu i okolici. 2017. godine već idemo na proširivanje sezone, nastojat ćemo raditi što duže- rekao je na današnjom predstavljanju projekta Dan Blacklidge iz SoundChannela.

Na otoku će se proširiti i urediti postojeći kapaciteti, s današnjih 550 smještajnih jedinica znatno će se povećati.

– Uredit ćemo postojeće kapacitete, a dodatne urediti na poseban način, luksuznim bungalovima, kućicama na drveću. Izgradit ćemo bazene, plaže, na otok ćemo dovoditi vrhunske glazbenike, organizirati vrhunske gastronomske događaje. Igradit ćemo zabavne sadržaje, ugostiteljske sadržaje, okoliš, elektro-energetske priključke. Brodovi će do otoka isplovljavati skoro svakog sata. Uglavnom, radi se o projektu koji će biti jedinstven na svijetu. Važno je naglasiti da Obonjan neće biti dio Ultra projekta, već zasebna investicija koja će biti kreirana u sasvim novom konceptu- rekao je Dan Blacklidge.

S projektom je izuzetno zadovoljan i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

– Tvrtka Projekti Šibenik preuzela je na sebe otplatu 11 milijuna kredita koje je dosad morao isplaćivati Grad Šibenik. Nemamo više brige ni o 25 milijuna kuna koliko bi trebalo za izgradnju vodovoda do otoka, i to su na sebe preuzeli partneri. Grad će ovim projektom smanjiti troškove bar za 40 milijuna kuna, a da ne pričamo o direktnoj koristi kojeg ćemo imati od Obonjana- rekao je Burić.

Cijela izgradnja infrastrukture krenut će nakon ljeta, o konačnim troškovima i visini investicije je teško govoriti jer se radi o dinamičnom poslu, ali, čvrste su garancije da ćemo već dogodinu na Obonjanu imati prve turiste, čime će se napokon razriješiti zavrzlama iz 2008. godine, od kad ‘Otok mladosti’ propada u turističkom smislu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.