PROJEKT SISTERS: Talijanski Pineto, bugarski Razlog i Šibenik u projektu umrežavanja gradova

Šibenik sudjeluje u projektu umrežavanja gradova – SISTERS

Grad Šibenik sudjeluje u još jednom europskom projektu, financiranom iz programa Europa za građane. Radi se o projektu naziva SISTERS (Sharing ideas for Sustainable Tourism: an Event for Relevant Stakeholders), namijenjenog razvoju novih rješenja održivosti u turizmu. Ukupna vrijednost projekta je 14.500 eura.

Uz Šibenik, u projektu sudjeluju još dva grada: talijanski Pineto i bugarski Razlog. Zajedničko je ovim gradovima što im je turizam među najvažnijim izvorima prihoda, a potencijal koji imaju može se, osnaživanjem veza, još više razvijati.

Ovaj projekt temelji se na zajedničkim turističkim interesima i partnerskoj predanosti u njegovanju ljudskih, kulturnih i prirodnih resursa kako u gradovima domaćina tako i na Europskoj razini.

Projekt želi umrežavanjem gradova omogućiti stanovnicima da imaju otvoreni put za debatu, predlaganje promjena te da imaju direktnu vezu kako sa gradovima koja sudjeluju u ovome projektu tako i sa Europom. Sve promjene i ideje će se popisati i uvrstiti u finalni Sporazum koji će potpisati partneri i koji će služiti za sve buduće komunikacije i partnerstva.

Projektom je predviđen jedan info dan po gradu, gdje će se građani moći više informirati o projektu, gradovima Pinetu i Razlogu te dati svoje ideje, prijedloge i/ili kritike o održivom turizmu ka očuvanju prirodnih i kulturnih dobara.

Projektom je predviđeno sudjelovanje građana u aktivnostima koje će završiti u svibnju,  međunarodnim događajem u gradu nositelju projekta, u Pinetu u Italiji.

projekt sisters

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.