PROMICANJE KULTURNE BAŠTINE KRAJA: Osnovana Udruga za održivi razvoj Danila

U Danilu je jučer održana osnivačka skupština Udruge za održivi razvoj Danila – Sv. Danijel, koja za ciljeve ima promicanje kulturne baštine Danila među lokalnim stanovništvom i nacionalnom javnosti, očuvanje i valorizaciju arheoloških lokaliteta na području Danila, suradnju sa znanstvenim, kulturnim, prosvjetnim i javnim europskim i nacionalnim institucijama, turističku valorizacija i unapređenje turističke ponude Danila te očuvanje kvalitete života mještana Danila.

danilo danilo1

danilo2

 

Jedan od prvih projekata udruge će biti upravo valorizacija danilske kulturne baštine putem apliciranja na različite natječaje za financiranje kulturne baštine.

„Mi u upravi smo sretni kad postoje proaktivni mjesni odbori i udruge na području grada i okolice koje ulažu svoje znanje, svoj novac i svoj vrijeme u kvalitetne planove i imaju viziju i na kraju njega pospješuju kvalitetu života u bio kojem administrativnom dijelu svojeg svojih mještana. Takvim udrugama Grad Šibenik objeručke stoji na raspolaganju. To je jedini ispravni način kako se može podići kvaliteta života svojih sugrađana.“ – kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

„Ova udruga je prvi korak ka ostvarenju višegodišnjeg sna o vrednovanju danilskih lokaliteta, a njenom programu kao i projektima dajemo potporu i veselimo se suradnji. Danilska kultura i danilska onomastika su jedinstvene i zaslužuju biti prezentirane na pravi način.“ – rekao je g. Željko Krnčević, kustos Muzeja Grada Šibenika i član Upravnog odbora Udruge Sv. Danijel.

„Zahvaljujemo Gradu i Muzeju Grada Šibenika na tome što su svojim dolaskom iskazali podršku osnivanju Udruge za održivi razvoj Danila – Sv. Danijel. Danilo je iznimno bogato kulturnom baštinom i vrijeme je da se ona na primjeren način predstavi posjetiteljima, ali ne samo to. Želimo biti na raspolaganju mještanima kao pomoć da realiziraju neke svoje zamisli i ideje.“ – navodi Mirna Vulin, predsjednica Upravnog odbora Udruge.

Predsjednik mjesnog odbora Danilo i član Upravnog odbora Udruge Sv. Danijel, g. Miro Vukšić, iskazao je formalnu podršku lokalne zajednice osnivanju udruge te podršku ka njenom daljnjem djelovanju. Također je dodao da su aktivnosti MO Danilo usklađene s aktivnostima udruge te se međusobno nadopunjuju u svrhu daljnjeg napretka Danila.

Udruga je, kako i spada, dobila i svoj jedinstveni logotip koji je izradio Marko Barišić iz agencije Kocka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.