PROPUŠTENA PRILIKA: Amerikanci preporučuju gradove u kojima se snimala Igra prijestolja, Šibenika nigdje!

Popularni američki portal Elite Daily spomenuo je tri hrvatske lokacije na kojima je snimana popularna serija “Igra prijestolja” i preporučio ih kao idealne ljetne destinacije.

Ekipa iz Elite Dailyja je svojim čitateljima preporučila 15 destinacija koje bi trebali posjetiti dok čekaju novu sezonu serije. Prvo mjesto na njihovoj listi zauzeo je naš Dubrovnik, među fanovima poznatiji kao Kraljev gudobran.

Zatim su preporučili Lokrum koji je u seriji “glumio” grad Qarth. Istaknuli su i dubrovačku kulu Minčeta, utvrdu na sjeveru dubrovačkih slavnih zidina koju je obilazila Daenerys Targaryan dok je pokušavala ući u Kuću neumirućih da spasi svoje zmajeve.

Uz ove lokacije u Hrvatskoj, portal je preporučio i mjesta snimanja u Španjolskoj, Malti, Irskoj, Maroku i na Islandu, piše Index.hr

Šibenik je, iako su brojne scene Game of Thronesa snimane upravo u Krešimirovom gradu, na listi Elite Dailyja izostavljen.

igra prijestolja_sibenik_braavos_katedrala (3)

Propuštena izvrsna marketinška prilika, tim više kad se uzme u obzir da je potpuno besplatna. Ostaje otvoreno pitanje je li TZ mogla učiniti više da se Šibenik u svijetu nametne kao prepoznatljiva turistička destinacija fanovima Igre prijestolja, čije rute mahom uključuju obilaske lokacija na kojima se megapopularna serija snimala.

igra prijestolja_sibenik_braavos_katedrala (2)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.