‘Pupovac licemjerno obilježava zločin u Varivodama, a ignorira stotine pobijenih hrvatskih civila’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Izaslanstvo Srpskog narodnog vijeća na čelu sa zastupnikom Miloradom Pupovcem i predsjednikom Kooordinacije srpskih udruga za nestale i poginule Draganom Pjevačem, posjetilo je mjesto Varivode u povodu obilježavanja 20. godišnjice zločina i ubojstva nevinih civila. Tim povodom predsjednik Odbora za branitelje Hrvatske konzervativne stranke Ivo Plenča reagirao je priopćenjem.

-Prije svega, Odbor za branitelje Hrvatske konzervativne stranke smatra potrebnim istaknuti kako je svaki zločin počinjen nad nemoćnim i nevinim osobama za svaku osudu, pa tako osuđujemo i ovaj u Varivodama. Isto tako smatramo da svi krivci za počinjene ratne zločine moraju odgovarati, kako je navedeno u Zakonu o općem oprostu iz 1996. gdje se u članku 3. izričito navodi da su ratni zločini protiv civilnog stanovništva, zarobljenika, ranjenika izuzeti od oprosta. Ovdje podsjećamo da je u agresiji na Republiku Hrvatsku od strane tzv. JNA i četničkih formacija samo na području Šibensko-kninske županije smrtno stradalo više stotina Hrvata civila, koji su ubijeni na svojim ognjištima, pa držimo licemjernim od Pupovca da izdvaja samo zločin u Varivodama – navodi Plenča te nastavlja:

-Kada je riječ o ratnim zločinima nad hrvatskim narodom na tada okupiranom području RH, nekoliko pitanja treba postaviti Pupovčevom stranačkom kolegi i dožupanu Šibensko-kninske županije Mirku Raškoviću, osobi koja je cijelo vrijeme Domovinskog rata boravila na okupiranom području RH. Prema pisanju medija, Rašković je bio pripadnik  vojske tzv. Krajine,  što on do danas nije demantirao. U studenom 1991. dobio je na korištenje vozilo za potrebe službe u vojsci tzv . Krajine od strane načelnika tadašnjeg tzv. SUP Knin Milenka Zelembabe i bio u kontaktima s kapetanom Draganom, kojem će uskoro početi suđenje na splitskom Sudu za ratne zločine. Međutim, uvidom u registar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, za Mirka Raškovića, sina Jovana, rođenog 1952., stoji da je sudjelovao u obrani suvereniteta RH 2157 dana kao pripadnik borbenog sektora MUP-a RH. Za svoje “ratne zasluge” nagrađen je braniteljskom invalidskom mirovinom u stopostotnom vojnom omjeru, koja iznosi oko 7.400 kuna, a na osnovi bolesti PTSP. Ta ga bolest nije spriječila da privremeno zamrzne mirovinu i uskoči na duplo bolje plaćeno mjesto dožupana Šibensko-kninske županije. Ako je Mirko Rašković, kako navode mediji, braniteljsku mirovinu u pozamašnom iznosu zaslužio radeći za hrvatsku stranu u Domovinskom ratu, a u uniformi tzv. SAO Krajine, postavljamo mu pitanje zna li gdje su nestali hrvatski branitelji Borislav Periša i Boris Troskot, koji su zarobljeni 24. veljače 1993. u Dragišićima i od tada im se gubi svaki trag? Pitanje i za Pupovca i za Raškovića glasi: Tko je pobio na stotine nemoćnih hrvatskih civila na svojim ognjištima? Pitanja za Raškovića ima još, a odgovori na njih zanimaju hrvatski narod i branitelje, a trebali bi zanimati i istražna tijela RH. Dok dužnosnici bivše tzv. SAO Krajine vedre i oblače po Republici Hrvatskoj uživajući položaje i sva dobra na teret hrvatskih građana, na tisuće branitelja srpske nacionalnosti koji su branili domovinu Hrvatsku, žive teško i dijele sudbinu drugih hrvatskih branitelja. Zašto srpski narod u Hrvatskoj ne bi predstavljali oni njegovi pripadnici koji su dijelili dobro i zlo sa svojim sugrađanima Hrvatima, nego ga predstavljaju oni koji su Hrvatsku rušili, sudjelovali u petogodišnjoj ratnoj agresiji na RH u kojoj su ubijani vojnici i civili, stari i nemoćni, rušene kuće i sakralni objekti, izvršena razna bestijalna zvjerstva nad hrvatskim življem? Pupovac očito tako ne razmišlja jer mu istina ne ide u prilog – zaključuje Plenča.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.