Radio Šibenik ide u stečaj s preustrojem, direktorica Ferić: To je za nas povoljnija varijanta

Trgovački sud u Zadru obustavio je predstečajni postupak nad Županijskim radio Šibenikom nakon čega će se pokrenuti stečajni postupak. Sutkinja zadarskog suda Ardena Bajlo jučer je donijela odluku o obustavi predstečajnog postupka uz obrazloženje kako je Županijski radio Šibenik u neprekidnoj blokadi od 128 dana.

-Postupajući po rješenju kojim je imenovan i povjerenik, isti je podneskom od 26. travnja 2016. izvijestio sud da je od Financijske agencije Šibenik zatražio i dobio potvrdu iz koje je vidljivo da je stečajni dužnik na dan podnošenja prijedloga 6. travnja imao neprekidnu blokadu od 128 dana, te je predložio sudu obustaviti predstečajni postupak i nastaviti stečajni postupak – stoji u obrazloženju sudske odluke.

Direktorica Radio Šibenika Diana Ferić za Šibenski portal ističe kako ova odluka suda ne znači gašenje za najdugovječniji radio u županiji.

diana feric

-Meni se čini da je ova varijanta stečaja s preustrojem puno povoljnija zbog prezaduženosti radija od dva milijuna kuna. Sve je sada na Trgovačkom sudu i novom povjereniku koji će se imenovati. Mi ne zatvaramo, radio će i dalje funkcionirati, imamo mogućnost da normalno obavljamo svoju djelatnost, ali ne smijemo poslovati s gubitkom – ističe direktorica.

Ferić pojašnjava kako je nova uprava Radio Šibenika prvi zahtjev za predstečajem podnijela u siječnju kada su u blokadi bili samo deset dana, no u zahtjevu je nedostajao jedan dokument zbog čega se cijeli postupak predstečaja odužio, a time i blokada Radio Šibenika.

Podsjetimo, dolaskom nove uprave u listopadu 2015. godine, Radio Šibenik napustili su svi nekadašnji zaposlenici, a trenutno je na radiju zaposleno pet novih djelatnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.