RADNO LJETO NA OBONJANU: Šef kuhinje zaradit će 13 tisuća kuna

Na Obonjanu su radovi u punom jeku – sezona zabave za ciljane goste, dobrostojeće Europljane mlađe od 40 godina, počinje 18. srpnja.

Da bi se gostima pružio nezaboravan odmor pobrinut će se stotinjak radnika, tridesetak manje nego što je prvotno bilo najavljeno na predstavljanju projekta na konferenciji za medije.

obonjan facebook

– Iako je bio najavljen veći broj, zbog zatečene infrastrukture na otoku morali smo smanjiti radnu snagu jer radnici na otoku borave u postojećim zgradama. Zatekli smo lošije stanje nego što smo mislili pa je tako smanjen broj radnika. Ipak, ovo je prva sezona, a s obzirom na razvojni plan, broj radnika će u narednim sezonama rasti – pojasnio je medijski predstavnik Obonjan rivijere, Kristijan Gržetić.

obonjan facebook

Najveći broj radnika ipak će biti smješten na otoku, gdje im je osigurana i prehrana, dok je jedan dio sezonaca koji nije nužno vezan za otok smješten u gradu.

Također, najavljeno je bilo da će radna snaga biti sa šibenskog područja, međutim, kada se na natječaje nije javilo dovoljno lokalaca, tražili su se kadrovi i iz drugih dijelova Lijepe naše, kaže Gržetić.

obonjan facebook

Na renoviranom Obonjanu radno ljeto tako će provesti radnici u ugostiteljstvu – recepcioneri, pomoćno osoblje, kuhari, konobari, spremači i spremačice.

Njihova prosječna plaća iznosi oko četiri i pol tisuće kuna, dok je za više kadrove ipak puno viša pa će tako šef kuhinje na otoku na kojeg Britanci imaju koncesiju na 50 godina, mjesečno zaraditi 13 tisuća kuna.

obonjan facebook

obonjan facebook

foto: facebook Obonjan

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.