ROŠADE U LUCI ŠIBENIK: Odlazi Draško Lambaša, novi direktor Davor Škugor

Draško Lambaša od 6. travnja 2016. više neće biti predsjednik dvočlane Uprave Luke Šibenik, priopćio je danas medijima te objasnio kako mu ističe četverogodišnji mandat, a više neće biti niti član Uprave.

Naime, mijenja se društveni ugovor poduzeća pa Luka Šibenik, inače u većinskom vlasništvu kutinske Petrokemije, više neće imati dvočlanu nego jednočlanu upravu, a na čelu koje će biti Davor Škugor.

Škugor je, podsjetimo, posljednje četiri godine bio na dužnosti člana Uprave Luke Šibenik.

davor skugor

-Zadovoljstvo mi je što Luka nikom nije dužna niti jednu kunu, dok plaće za to vrijeme nisu kasnile niti jedan dan. U vrlo teškim uvjetima poslovanja, najviše zbog smanjenja Petrokemijinih tereta za jednu trećinu od 2012.  u odnosu na 2011. i ranije godine, time i pada prihoda Luke za 1/3, Luka je restrukturirana, racionalizirani su troškovi, napravljeni znatni pomaci u organizacijskom smislu te kroz preraspoređivanje radnika. Zbog prilagođavanja nastaloj situaciji i padu tereta, smanjen je broj radnika sa 187 na 134, ili za 29 % uz otpremnine. U 2015. ostvarena je dobit u poslovanju od 725.000 Kn ili 3 % u odnosu na ukupni prihod – navodi u svom priopćenju Lambaša.

Zanimljivo je kako je Lambaša poslao priopćenje medijima u istom trenutku kada u šibenskoj knjižnici započinje Skupština Luke Šibenik na kojoj bi se trebao prihvatiti novi Društveni ugovor tvrtke te imenovati Škugora za novog predsjednika Uprave.

Lambaša je inače istaknuti član HNS-a u Šibeniku te član Gradskog vijeća grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.