SAGA O HITNOJ POMOĆI: GORAN PAUK: Klarin bi trebao preispitati svoje postupke i ponašanje!

– Hvala vam svima na pozivima podrške za našu akciju da ne dozvolimo da nam ukinu Zavod za hitnu medicinu Tisno, jer naglašavam ovo nije moja borba (moja je bila da se taj Zavod otvori 2012.) ovo je borba svih nas zajedno bez obzira na političko opredjeljenje. Zato vas i pozivam u utorak na Kapelu, ne da vrijeđamo, napadamo i tučemo se nego da zajedno pokažemo da nam je stalo da nam stečena prava na bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu nitko ne može uzeti – pozvao je načelnik Općine Tisno, Ivan Klarin.

New Picture (2)

Za komentar o statusima načelnika Klarina u kojima se obrušio na župana Gorana Pauka, pitali smo samog župana.

– Klarin je digao golemu galamu, kao da je Tisno ostalo bez ikakve hitne medicinske skrbi, što nije istina. Radi se o tome da je u Tisnom u cijeloj 2015. godini bilo 980 intervencija, a u Vodicama u samo dva i pol ljetna mjeseca 516 intervencija. Ovo je razlog da Vodicama pripadnu T1 timovi, a Tisnom T2 tim. Razlika je što T1 tim ima medicinsku sestru, liječnika, tehničara i vozača, dok T2 tim nema liječnika. Obećanje ministarstva je da će i T2 timovi u ljetnim mjesecima biti pojačani liječnikom – rekao je župan Pauk.

status2

– Vodice su dosad imale T1 službu koja je radila na autoputu i bila preusmjeravana na Vodice – pojasnio je župan.

– Ako Klarin sada ovako reagira, što je onda trebala Branka Juričev Martinčev 2011. godine? – kazao je župan i dodao kako se nitko ne zeza s hitnom pomoći.

– To što Klarin radi su političke ludosti i trebao bi preispitati svoje postupke i ponašanje. Da je HDZ kriv za ovo je notorna laž, kao i mnogo toga što Klarin iznosi – rezolutan je Pauk.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.