SDP o 70. obljetnici oslobođenja Šibenika od fašizma: Antifašizmom u Šibeniku možemo se ponositi

Gradska organizacija SDP-a Šibenik priopćenjem se oglasila povodom 70. obljetnice oslobođenja Šibenika od fašističke okupacije. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Želimo podsjetiti da je ovaj nesumnjivo značajan datum u povijesti našeg grada stvorio preduvjete i označio početak jedne od najintezivnijih faza razvoja ovog grada i cijelog šibenskog kraja.

Pored toga, doprinos koji su Šibenčanke i Šibenčani dali borbi protiv fašizma daje nam za pravo da u svakoj prilici s ponosom možemo istaknuti kako su ovaj grad i njegovi stanovnici u najtežim trenutcima svjetske povijesti znali odabrati pravu stranu.

Naš grad i naša Domovina su iznikli na zasadama antifašizma i Domovinskog rata. Neka je svima koji su svoje živote dali u antifašističkoj borbi i u Domovinskom ratu vječna slava i hvala!

U čast svim poginulim u antifašističkoj borbi i Domovinskom radu, izaslanstvo Gradske organizacije SDP-a Šibenik, na čelu s predsjednikom Frankom Vidovićem položit će vijence i zapalit svijeću ispred kosturnice i središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, danas, 3. studenog 2014., u 11 sati.

Antifašizam u Šibeniku i u Hrvatskoj, nešto je čime se s pravom možemo ponositi.

Svim građanima grada Šibenika čestitamo Dan oslobođenja!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.