SDP o križanju Bosanske i Radićeve: Vrijeme će pokazati da je rotor sigurniji i bolji!

Šibenski SDP-ovci reagirali su danas priopćenjem na vijest aktualne gradske vlasti o rekonstrukciji križanja Bosanske i Radićeve ulice na Baldekinu. Podsjetimo, Grad Šibenik planira raditi semaforizirano križanje, umjesto rotora za koji se zalagala bivša SDP-HNS vlast.

Priopćenje koje potpisuje Franko Vidović prenosimo u cijelosti:

Navodi dogradonačelnika neutemeljeni su, tendenciozni i u krajnju ruku neargumentirani:

1.)   u prometnom rješenju parkirališta ispred ‘plavog nebodera’ već je ostavljen i predviđen prostor koji je ulaz / izlaz sa parkinga, a riječ je o već izgrađenom ugibalištu tik do sadašnjih kioska

2.)   ne prekidaju se pješački koridori već se izmještaju i to neznatno, a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu

3.)   oba rješenja nužno reduciraju parkirna mjesta na makadamskom parkiralištu

4.)   rotor nije nikakvo rješenje zbrda-zdola niti vođen politikom i političkim marketingom već kada govorimo o sigurnosti prometa rotor je jedno od deset dokazanih rješenja koje istodobno ubrzavaju protočnost i povećavaju sigurnost u prometu u prilog čemu govore i pozitivna iskustva iz niza gradova u Hrvatskoj.

Ne trebamo čak niti ići toliko daleko već uzmimo primjer poteza Mandalina – Jadranska magistrala gdje je gradnjom rotora na raskrižju prema Solarisu izbjegnuta nekadašnja ‘crna točka’ i gdje nikad nema gužvi, čekanja, a što je najvažnije niti prometnih nesreća. S druge pak strane 500 m dalje je semaforizirano križanje s Jadranskom magistralom gdje su učestale gužve, a nerijetko i prometne nesreće.

Navodi dogradonačelnika nikako ne stoje i odgovorno tvrdimo da će problem stvoriti tzv. ‘pametni semafori’ jer će isti dovesti do zagušenja prometa u vrijeme kada bi ga trebali rješavati, a to je tijekom odlaska i dolaska na posao, te tijekom turističke sezone, i isti će se najvjerojatnije „pametno“ i ugasiti da bi se riješili prometni čepovi, te će se vjerojatno smjer okrenuti kao i kod plaže Banj koja je od mjesta na kojoj će isti ti pojedinci koji na njoj ne bi okupali niti psa, a kamoli svoju djecu trošeći pri tom nemilice kune građana da bi pokazali i dokazali da su u krivu, postati ponos svih nas Šibenčana i pri tom se ponosno šepuriti u prvim redovima, od tvrđave koja je bila kulturocid do kulturnog događanja godine, od POS-a sa milijunskim pogledom do još jednog izigranog obećanja.

Poštovani dogradonačelniče, molimo ne sakrivajte se iza učenika koji su promet brojili van sezone, dakle u vrijeme kada nije najveće prometno opterećenje i neimenovanih vrsnih prometnih stručnjaka, već jasno i glasno kažite da je to vaše ‘pametno rješenje’ i preuzmite odgovornost za naručeno rješenje koje će imati puno veću i nemjerljivu cijenu, a to je nesigurnost svih sudionika u prometu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.