SDP: Proračun za 2016. nećemo podržati jer je netransaparentan i donosi nova zaduženja

Vijećnici SDP-a Ivan Rajić i Joško Šupe na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuli su se na prijedlog proračuna za 2016. godinu i rebalans gradskog budžeta za 2015. godinu te su najavili kako ih na idućoj sjednici Gradskog vijeća neće podržati.

-Nećemo ih podržati ne zbog toga što smo protiv plaže na Brodarici, nove škole, vrtića ili nogometa nego zato što smo protiv netransparentnosti, kontinuiranog probijanja iznosa investicija i novih zaduživanja. – poručio je Šupe dodajući kako aktualna gradska vlast nije racionalizirala rashode, a ustvrdili su i kako od ‘pompozno najavljenog rješenja za problem Obonjana nema ništa’.

-Iz prijedloga proračuna razvidno je kako novi investitor nije preuzeo otplatu kredita jer se u proračunu predviđa stavka od 3,2 milijuna kuna za podmirenje obveza Otoka mladosti. Očito je i kako je TEF umjesto pokretača razvoja grada postao financijski uteg, za 2016. predviđa se 700 tisuća kuna za TEF, a nigdje se ne spominje zašto se odustalo  od proširenja plaže Banj,projekta marine i zašto narančasta zgrada nije pretvorena u hostel – pitaju se Rajić i Šupe.

Zabrinuti su, kažu, i što se sredstva prikupljena od legalizacije ne korištenje za ulaganje u projekte u mjestima gdje se i nalaze nelegalni objekti. Drže kako je to kršenje ljudskih prava, a Rajić ističe kako pojedina mjesta čak razmišljaju da se obrate Sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

-Mještani Brodarice odavno su isplatili uređenje plaže. Samo u 2015. godini uplatili su oko milijun kuna komunalne naknade, a iz sredstava legalizacije sedam milijuna kuna. Dakle, gradska uprava ne može se pohvaliti tim projektom, to nije projekt smišljenog rada gradske uprave već su to odavno platili Brodaričani – naveo je Rajić kritizirajući što se u planu ulaganja u komunalnu infrastrukturu za sljedeću godinu nigdje ne spominje izgradnja vodovodnog pročistača Bilice-Raslina.

-Taj je projekt odavno trebao biti nominiran na fondove Europske unije, ali kako i bi kada je pet milijuna kuna utrošeno u kupnju dionica Jadranske banke umjesto da se ulaže u taj kapitalan projekt – zaključuje SDP-ovac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.