SDP Šibensko -kninske županije: ‘Svrha župana Pauka je isključivo političko zbrinjavanje podobnih kadrova’

Danas je održana sjednica Županijske skupštine gdje je, među ostalima, tema bio proračun.

SDP Šibensko – kninske županije tim je povodom uputilo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Današnja sjednica Županijske skupštine ponovno je dokazala neke stvari na koje upozoravamo te s kojima treba upoznati žitelje Šibensko-kninske županije.

Donošenje proračuna, bilo općine, grada, županije ili bilo koje druge institucije, trebalo bi biti usmjereno prema njenim krajnjim korisnicima u svrhu unaprjeđenja djelovanja i razvoja.

Smanjenje proračuna Šibensko-kninske županije od 6,6 milijuna za 2016. godinu ponovno nam dokazuje potpunu neaktivnost Županijske uprave. Konstanto se, iz godine u godinu, rashodovna strana proračuna povećava, najviše na troškove županijske administracije i troškove ureda župana, dok se paralelno smanjuju sredstva za projekte u županiji te za subvencije prava građanki i građana.

Zbog neaktivnosti Upravnog odjela za prostorno planiranje i gradnju, agencija Ministarstva graditeljstva morala je oduzeti županiji i preuzeti na sebe velik broj predmeta legalizacije nezakonito izgrađenih građevina. Dok se brojni politički akteri diče svojim radom i ubrzavanjem usluga, najneaktivniji županijski ured ne ispunjava svoje obveze rješavanja predmeta u zakonskom roku.

Osim pada prihodovne strane i rasta rashoda, u proračunu Šibensko-kninske županije za 2016. godinu nisu se mogli naći infrastrukturni projekti u brojnim općinama i gradovima s obzirom da županijska administracija u 2015. godini nije uspjela povući niti jednu kunu, niti jedan euro, za niti jedan projekt iz kohezijskih EU fondova.

Analizirajući ovakav proračun zaključujemo da je kroz bujanje županijske administracije. Najmanju korist od ovog proračuna, a i od kompletne garniture u županijskoj administraciji, imat će građanke i građani.

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.