Seminar u Šibeniku posvećen – zapošljavanju

U Šibeniku je u utorak, 30.lipnja 2015. godine održan seminar pod nazivom „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda – visoka zapošljivost i mobilnost radne snage“, tijekom kojeg je  predstavljen Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., kojeg je Europska komisija usvojila 17. prosinca 2014. godine.

Program je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i omogućit će znatna ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u Republici Hrvatskoj, osobito u području zapošljavanja, za koje je osigurano financiranje u iznosu većem od 600 milijuna eura.

Program pruža priliku mnogim institucijama i organizacijama koje se bave područjem zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja, cjeloživotnog učenja i dobrog upravljanja, stoga je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava ovom prilikom odlučilo informirati što je više moguće potencijalnih korisnika o Europskom socijalnom fondu i motivirati ih na početak pripreme svojih projekata. U tom smislu u ožujku i travnju ove godine u Splitu, Opatiji, Osijeku i Zagrebu već su održana četiri opća seminara „Otvorena vrata Europskog socijalnog fonda“ na kojima je u cjelini predstavljen Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020“.

solaris

 

Seminar u Šibeniku bio je posvećen jednom od najvažnijih područja Operativnog programa – zapošljavanju. Seminarske aktivnosti podrobno su predstavile načine na koje će sredstva Europskog socijalnog fonda sve do 2023. godine doprinositi borbi protiv nezaposlenosti, pružiti podršku samozapošljavanju, pomoći mladima pri ulasku na tržište rada i modernizirati institucije koje se bave tržištem rada u Republici Hrvatskoj. Predstavili su se i projekti koji se smatraju najboljim primjerima iz prakse u području zapošljavanja iz zemalja članica Europske unije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.