Shamis predstavio plan: Za 35 milijuna eura otkupit ću dugove vjerovnika TLM-a i nastaviti proizvodnju

Igor Shamis, vlasnik šibenskog TLM-a, na današnjoj konferenciji za medije kazao je kako ima točan plan restrukturiranja tvornice s kojim, ukoliko vjerovnici prihvate, namjerava započeti proizvodnju.

Rus navodi kako će do 6. listopada, kada se zaključuje predstečajna nagodba, predložiti otkup duga vjerovnika šibenskog TLM-a. Njegov je plan, navodi, da dugove otkupi za 35 milijuna eura. Novac za otkup duga, kazao je, ‘formirao se učestvima velikih europskih banaka’.

tlm igor shamis 1

-Izgubili smo pet mjeseci jer nisam mogao preuzeti upravljanje tvornicom. Predstečajna nagodba ne smije trajati dulje od 210 dana, a to završava 6. listopada. Imamo jako malo vremena. Da nismo izgubili pet mjeseci, moglo se govoriti o restrukturiranju dugova prema vjerovnicima, ali danas se ništa ne može osim otkupiti dugove. Dokumente smo pripremili za predati ih Fini i vjerovnicima. Želim da se jasno istakne kako je danas budućnost TLM-a u rukama vjerovnika, a ne mojim – poručio je Shamis. Ako vjerovnici prihvate njegov plan, dodao je, onda TLM ima budućnost, a ako ne prihvate:

-Želim da znate da samo napravio sve da situacija bude najbolje riješena. Sve ću napraviti da do stečaja ne dođe jer će za mene stečaj biti i moralni i financijski gubitak – istaknuo je. Rus je priznao kako je ‘pogubljen jer nije mogao ni sanjati da će se naći u ovoj situaciji’.

Priznao je pogrešku što je u svibnju smjenio tadašnjeg predsjednika Uprave Branimira Lepura i što je vjerovao Marijanu Stričeviću zbog čega je izgubio mnogo vremena u preuzimanju upravljanja tvornicom.

Rus vjeruje kako će, ukoliko vjerovnici prihvate njegov plan, tržište ‘uvidjeti da u TLM-u postoji efektivni vlasnik i da nema pravnog rizika u poslovanju poduzeća’ te će se proizvodnja nastaviti.

Shamis je danas demantirao i sve medijske natpise koji su se negativno osvrtali na njegov ugled i financijski status te je zaključio kako je takva ‘medijska atmosfera utjecala na dobavljače koji su se prepali, ali i kupce jer su bojali naručivati proizvode TLM-a’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.