ŠIBENČANI I OVE GODINE IDU NA SKIJANJE: Evo koliko će potrošiti

Bijeli Božić zaobilazi nas iz godine u godinu, štoviše, kiša nije pala 33 dana, a o snijegu koji bi zabijelio šibenske ulice kao 2012. godine suvišno je i pričati. Hrvati će tako još jednu godinu na snježne radosti potegnuti put europskih skijališta. Lani je na skijanje, usprkos krizi,  u siječnju otišlo oko 60  tisuća Hrvata, među njima i brojni Šibenčani.

bilice_skijanje (3)

Putnička agencija Kompas nudi skijanje u  četiri europske destinacije: Austriji, Italiji, Francuskoj i Sloveniji, a cijene variraju ovisno o odabiru hotela i trajanju putovanja.

Šibenska agencija Nik  je u ponudu na svojim web stranicama  uvrstila deset austrijskih i sedam slovenskih skijališta, a Mirjana Alviž iz agencije kaže kako je ove godine zainteresiranost Šibenčana na razini prošlogodišnje.

bilice_skijanje (1)

-Zadovoljna sam time jer smo lani osjetili pozitivan pomak u poslovanju što se skijanja tiče. Prethodne godine su bile loše, a lani je bio veći interes. Ove godine su bukiranja počela već u desetom mjesecu, a bukirali su naši stalni klijenti koji već godinama odlaze na skijanje. Novih baš i nije bilo, ali sve u svemu, zadovoljni smo jer je prodaja na razini prošlogodišnje-

Što se cijena tiče, skijanje nije jeftino i uglavnom se plaća na rate. – Cijena sedmodnevnog aranžmana u hotelu s tri zvijezdice na Cronplatzu,  s polupansionom te spremištem za skije iznosi oko pet tisuća kuna, dok su apartmani nešto jeftiniji. Kad se tome još pribroji skipass koji po osobi iznosi 150 eura, te iznajmljivanje skija, što košta oko 50 eura za tri do četiri dana, dođe se do većeg iznosa. Naši klijenti su dugogodišnji zaljubljenici u skijanje pa za to štede kroz godinu i plaćaju na rate, a većina ih ima svoje skije i opremu – kaže Mirjana.

filip skijanje 1

Dok su u Niku zadovoljni odazivom na skijanje, novogodišnji aranžmani poput putovanja u London, Rim ili Pariz, su podbacili. –Ljudi su se vjerojatno prepali terorističkih napada – priča Mirjana i dodaje kako je i izvrstan Advent u Zagrebu ‘kumovao’ slabijem interesu za Adventom u europskim prijestolnicama. – Dogodine ćemo svakako imati organizirana putovanja na Advent u Zagrebu koji je stvarno fantastičan-

skijanje

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.