ŠIBENČANI ISKORISTILI PRILIKU: U tristotinjak besplatnih vožnji prevozila se roba, namještaj i materijal

Pilot projekt Intermodal koji je Šibenčanima bio na usluzi u vidu besplatnog prijevoza robe unutar stare gradske jezgre, završen je 18. ožujka.

Projekt je trajao dva mjeseca,  a bio je namijenjen građanima za prijevoz osobnih stvari, većih količina namirnica ili tehničke robe, poduzetnicima za prijevoz i dostavu robe za trgovine te hotelijerima i apartmanima za prijevoz prtljage.

intermodal-elektricni-auto-180116-10

– U ovom periodu Gradski parking d.o.o. odradio je  tristotinjak vožnji unutar stare gradske jezgre, oko pet vožnji dnevno. Zadovoljni smo odazivom, građani su prepoznali korisnost projekta – rekla nam je Anita Skorin, glasnogovornica Gradskog parkinga d.o.o.

– Prevozile su se najviše kućanske potrepštine, namještaj, građevinski materijal, a usluga je u periodu od 18.siječnja do 18. ožujka bila besplatna za sve korisnike – nastavlja Anita i dodaje da nije postojalo  preveliko opterećenje na službu prijevoza starom gradskom jezgrom, budući da se projekt provodio u zimskom periodu.

intermodal-elektricni-auto-180116-8

– Ipak, kako se bliži turistička sezona, sigurno je da će za organiziranim prijevozom unutar stare jezgre Šibenika postojati povećana potreba. Projekt nastavlja s djelovanjem, a za prijevoz će u funkciji biti dva električna vozila: Wolkswagen UP i Goupil, malo radno vozilo nosivosti do 600 kilograma. Oba vozila su praktična zbog štedljivosti, bešumnog rada, nulte emisije ispušnih plinova, veličine i manevarskih sposobnosti. Ukoliko se ukaže potreba za dodatnim vozilima, Gradski parking d.o.o. će nabaviti dodatna vozila određenog tipa, prilagođena za prijevoz unutar stare gradske jezgre – doznajemo od glasnogovornice Gradskog parkinga d.o.o.

intermodal-elektricni-auto-180116-41

Na koji će način usluga funkcionirati po završetku projekta, koliko će koštati i hoće li postojati satnica za prolaz vozila uskim šibenskim ulicama još nije poznato, budući da je u tijeku izrada novog Pravilnika po kojem će Gradski parking d.o.o. poslovati unutar stare gradske jezgre, pojasnila je Skorin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.