Šibenčani Krešimir Palinić, Antonia Viljac i Odesa Gatara položili ispit za planinarskog vodiča

21.- 22. studenog 2015. godine na Malačkoj je održan ispit za planinarske vodiče Hrvatskog planinarskog saveza kojemu su pristupila čak 32 vodiča pripravnika, a pod stručnim vodstvom voditeljice ispita Aleksandre Kuzmanić i njenog instruktorskog tima.
Svi su uspješno položili ispit za vodiče društvenih izleta, standard A. Iz šibenskog planinarskog kluba Sveti Mihovil testu su pristupili Odesa Gatara, Krešimir Palinić i Antonia Viljac, ujedno su i članovi Stanice vodiča Šibenik.

planinarski vodici.1jpg
Ispit se sastojao iz pismenog dijela u trajanju od 2 sata, te rješavanja zadataka iz orijentacije. Pripravnici su usmeno odgovarali prvu pomoć, sadržaj ruksaka (što sve vodič treba imati po pravilniku), morali su pokazati znanje i primjenu čvorova te izradu šumskog gelendera, koji služi za prelaženje strmijih terena (blato, snijeg i sl.). Vrijeme kao da je bilo idealno za testiranje znanja iz orijentacije na terenu jer su unatoč magli i kiši vodiči pronašli svoj cilj.

planinarski vodici

vodici

Izvor/foto: HPK Sv. Mihovil

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.