ŠIBENČANI NE STRAHUJU OD NOVIH NAPADA: Ne otkazuju se putovanja u inozemstvo

U jeku nedavnih terorističkih napada u Parizu, te još uvijek aktualne krize u Bruxellesu, raspitali smo se strahuju li Šibenčani od eventualnih budućih napada prilikom posjeta inozemstvu. Vrijeme je organizacije adventskih i novogodišnjih putovanja, i kako dozajemo u razgovoru s djelatnicima  turističkih agencija, naši sugrađani ne strahuju od terorizma, ne otkazuju unaprijed rezervirana putovanja te se rapituju o novogodišnjim aranžmanima.

vatromet vodice

–  Šibenčani ne otkazuju putovanja  i nisu u strahu od terorističkih napada – kaže nam Mirela Vukorepa iz Mag Toursa. – Nadajmo se da će tako i ostati. Što se samih destinacija tiče, najveći interes vlada za Austrijom i Češkom, a zanimljiva su i putovanja unutar Hrvatske. Financije su ipak presudni faktor, pa interesa za daleka putovanja nema previše. Još uvijek su najveći trend europske destinacije – kaže Mirela i dodaje da su novogodišnja putovanja u Pariz i London nešto skuplja nego ostale europske destinacije, pa je zbog toga nešto slabiji interes za njima,  a ne zbog mogućih terorističkih napada. – Novogodišnje putovanje u Pariz zrakoplovom košta oko četiri tisuće kuna – objasnila je Mirela.

bilice_skijanje (3)

Dragan Slavica, vlasnik agencije Slaptours, također se slaže da Šibenčani ne strahuju od mogućih novih napada. – Organizirali smo novogodišnje putovanje u Sarajevo, kojeg nitko nije otkazao, ali putnici su si uzeli još neko vrijeme za razmišljanje. Također, imamo i odličan ananžman skijanja u Italiji, putovanje je u potpunosti definirano i ima upita zainteresiranih Šibenčana. Osim toga, danas počinju i prijave za novogodišnje putovanje u Sloveniju –  najavio je Slavica.

Ipak, većina turističkih agencija u Šibeniku ne bavi se organiziranjem putovanja u inozemstvo, već su se specijalizirale za putovanja u Hrvatskoj poput učeničkih izleta.

maturalac putovanje

U putničkoj agenciji Kompas rekli su nam da ne daju izjave za medije vezane za putovanja u inozemstvo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.