ŠIBENČANIN IVAN PROTEGA DOBIO TITULU MENADŽERA GODINE: ‘Sve je počelo u Dalmareu!’

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada za Menadžera godine 2015. pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji CROMA-e (Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika), u kategoriji inozemnih tvrtki nagradom je ovjenčan Šibenčanin Ivan Protega.

menadzeri

Ivan je u spomenutoj kategoriji osvojio prvo mjesto, a tom prilikom mu je dodijeljena nagrada Menadžer godine 2015. i strukovno priznanje.

S nepunih 26 godina, ovaj se poduzetni mladić uspio probiti i stati uz bok najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u Hrvatskoj poput Branka Roglića (ORBICO), Ivice Cerovečkog (Kotka), Ilije Tokića (Tokić auto dijelovi), Alana Klanca (Jadrolinija) i ostalih.

Kako je njegov poslovni put počeo, pitamo ga.

– Prvi značajniji posao obavljao sam u poznatom šibenskom centru Dalmare, a sada sam ponosan vlasnik titule Menadžera godine 2015.

Naime, prije šest godina počeo sam raditi u JYSK-u, nedugo nakon toga postao sam voditelj centra u Dalmare-u. Trud se pokazao isplativim, tako da posljednje tri godine obavljam posao regionalnog menadžera za tržište Bosne i Hercegovine i Istočne Hrvatske. Koristim priliku da se zahvalim obitelji i prijateljima, a ponajviše ljudima u JYSKu koji su prepoznali moj potencijal te uložili vrijeme, sredstva i resurse u moj razvoj – rekao nam je u kratkom razgovoru Ivan kojem, kroz smijeh kaže, od sinoć ne prestaje zvoniti mobitel. Čestitke mu, zasluženo, pristižu sa svih strana.

Priča uspješnog Šibenčanina će, ne sumnjamo, inspirirati mnoge stoga smo ga za kraj upitali ima li koji savjet za mlade sugrađane koji će ovo eventualno pročitati.

– Jako je važno da u životu imate cilj prema kojem ćete uvijek ići. Kada sam se zaposlio, negdje u podsvijesti sam znao da ja to mogu, ali mislim da u tom trenutku to nitko nije mogao ni pretpostaviti.

Moram priznati da je to bilo najstresnije razdoblje u mom životu, ali unatoč svemu, uspio sam postići zavidne rezultate, ali i fakultet privesti kraju. Evo upravo sada pripremam i završni rad.

Današnje vrijeme je jako teško i nezahvalno, pogotovo mladim ljudima, i zato svima poručujem da niti jednu priliku ne propuštaju ili odgađaju, svaki uspjeh se gradi iz prilika koje dobijete. Razlika je samo koliko ćete ih ozbiljno shvatiti – poručio je Ivan Protega.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.