Šibenik domaćin LiDraNa 2015, a u programu sudjeluju učenici iz Vodica, Pirovca i Murtera

Ovogodišnja Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2015 održat će se od 23. do 27. ožujka u Šibeniku. Grad Šibenik ne samo da je domaćin LiDraNa već će učenici nekih osnovnih i srednjih škola sudjelovati u natjecateljskom programu, a pridružit će im se kolege i njihovi mentori iz osnovnih, odnosno srednjih škola iz drugih gradova Šibensko – kninske županije.

Smotra je podijeljena u dva dijela pa će tako učenici osnovnih škola dati sve od sebe da se dokažu u periodu od 23. do 25. ožujka, a od 25. do 27. ožujka na rasporedu su učenici srednjih škola.

U kategoriji literarnih radova za osnovne škole županijske boje brani učenica 8. razreda iz Vodica, Lucija Ivanda (mentorica Meri Juričev Dumpavlov) s radom ‘Čovik s ružon’. Leonarda Juraga, također, učenica 8. razreda osnovne škole iz Murtera (mentorica Gordana Knez) natjecat će se s reportažom ‘Pogled usmjeren prema pučini’ u kategoriji novinarskih radova.

U pojedinačnom scenskom nastupu pred žiri stat će učenica 6. razreda osnovne škole iz Šibenika, Nina Mikulandra (mentorica Nataša Jurić Stanković) s narodnom bajkom ‘Mala vila’. Učenici osnovne škole iz Pirovca, od 5. do 7. razreda, Viola Vukman, Katarina Gulam, Antonio Vendl, Marija Gulam, Marin Gulam, Ante Jelušić, Đino Trošić i Klara Vendl (mentorica Anita Vrkić) natječu se u skupnom scenskom nastupu.

Za titulu najboljeg školskog lista neke srednje škole iz Hrvatske natjecat će se Pegla Gimnazije Antuna Vrančića iz Šibenika pod vodstvom glavne urednice Maje Vrbičić (mentorica Mila Kundajica), a učenik četvrtog razreda srednje škole iz Šibenika, Ante Vukov (mentorica Ivana Marelja) sudjelovat će u natjecateljskom programu pojedinačni scenski nastup s poemom ‘Utjeha kose’.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.