Šibenik, kao prvi grad u Hrvatskoj, postao član prestižnog kluba europskih nautičkih destinacija

Grad Šibenik je danas postao prvi grad u Hrvatskoj koji se učlanio u Europsku federaciju nautičkih turističkih destinacija – Fedeton. Riječ je o najvećoj asocijaciji nautičkih turističkih destinacija koja za cilj ima razmjenu iskustava, suradnju i unaprijeđenje nautičkih središta u Europi. U Fedeton su, uz Šibenik, uključeni gradovi iz Portugala, Španjolske, Francuske, Irske, i Italije.

Uključenjem u ovaj prestižni klub šibenski pružatelji usluga u nautici, marine, nacionalni parkovi dobit će dodatnu vidljivost na europskoj turističkoj mapi, kazao je Petar Mišura iz Upravnog odjela za gospodarstvo.

ugovor

-Posebno mi je drago što je baš Šibenik prvi grad u Hrvatskoj koji se priključio ovom europskom udruženju i postao članom lige prepoznatljivosti. Na ovaj način povezujemo se s narodima na Mediteranu te želimo prikazati bogatstvo i ljepote Jarana, ali istovremeno štititi njegovu čistoću – komentirao je prilikom potpisivanja ugovora šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Članstvom u Fedetonu Šibenik je postao i partner u projektu CurioSEAty. Projekt nastoji povezati europske nautičke destinacije i njihove kulturno-povijesne vrijednosti, dodajući nove poticaje za prakticiranje nautičkih sportova (oživljavanjem drevnog, tajanstvenog i avanturističkog svijeta europskih pomorskih civilizacija i kultura). Ruta gradova uključenih u projekt će predstaviti baštinu i učiniti ju vidljivom i dostupnom pojedincima koji prakticiraju nautičke sportove, signalizirajući Europu kao najbolje odredište za praksu vodenih sportova – ne samo zbog svoje postojeće nautičke infrastrukture – već i zbog mogućnosti da se doživi bogat svijet pomorske povijesti i kulture koji je jedinstven i može se naći samo na Starom kontinentu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.