ŠIBENIK METEO: Čeka nas oblačni zimski dan

Ako je suditi po šibenskim prognostičarima, ispred nas je pravi zimski dan. Prodor hladnog arktičkog zraka tijekom noći nad sjevernom Italijom inicirao je ciklonu, a tlak zraka u posljednja 24h pao je gotovo za 30hPa, sa 1020 na jutrošnjih 990hPa, izvijestili su na portalu Šibenik meteo.

Duboka ciklona će se u nastavku dana premiještati preko Italije nad srednji Jadran te donijeti nestabilne vremenske prilike, zbog čega su od strane Meteoalarma izdana vremenska upozorenja zbog mogućnosti obilnijih oborina veće od 40 litara po metru četvornome, te jakog vjetra južnih i jugozapadnih smjerova, prosječne brzine veće od 40km/h, s udarima većim od 95km/h.

Na šibensko-kninskom području u nastavku dana bit će oblačno uz kišu, koja će biti obilnija u drugom dijelu dana te posebice na sjeveru županije. Navečer na zapadu i na moru postoji mogućnost pojavljivanja lokalnih neverina. Vjetar će u nastavku dana jačati te okretati na južne i jugozapadne smjerove, a tijekom noći pojačani lebić može raditi i probleme u obalnom dijelu županije, posebice na jugu županije.

Temperature zraka bit će od 11 do 16°C.

Sa portala Šibenik meteo izvještavaju kako su noćašnje nevrijeme i grmljavina nažalost naprivili određenu štetu na meteo sustavima na planini Promina i u Rogoznici zbog čega su trenutno offline. Radovi i izlazak tima i T-com službe očekuje se sutra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.