Šibenik meteo: Jugo i rast naoblake obilježit će srijedu, u četvrtak moguća kiša

Niz stabilnih, vedrih i toplih dana nakratko će prekinuti najavljeno oslabljeno pogoršanje vremena.

Anticiklonalno polje sa istoka Europe koje je svoj greben pružalo i do naših krajeva postupno slabi. Istodobno sa zapada nam se približavaju frontalni poremećaji koji primjerice Liguriji već nekoliko dana donose jaka grmljavinsko-oborinska nevremena.

Ipak prema prognostičkim modelima promjena vremena neće se značajnije osjetiti u našim krajevima. U jugozapadnoj visinskoj struji glavnina oborinske mase premješta se zapadnije od nas.

Jugo i postupni porast naoblake obilježiti će vremenski današnji, posebice sutrašnji dan. Lokalno je moguća slaba kiša, posebice na širem kninskom području, a temperature zraka kretati će se od 18 do 24°C.

Mogućnost za konkretnije oborine raste od četvrtka kad će se glavnina pogoršanja vremena preko naših krajeva premjestiti dalje prema istoku.

Tako je sredinom dana uz kišu lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme. Vjetar će sa južnih smjerova okrenuti na zapadne i sjeverozapadna smjerove uz nešto niže temperature zraka.

I u petak promjenjivo, a stabilizacija vremena očekuje se u danima vikenda.

 

IZVOR: Šibenik meteo

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.